Vot per correu

L’oficina de Correos de Gavà estarà oberta tot aquest cap de setmana. És una de les que excepcionalment ampliarà el seu horari tant dissabte 15 com diumenge 16 degut a l’alta demanda de vot per correu que s’està registrant de cara a les eleccions generals del proper 23 de juliol. Així doncs, la sucursal gavanenca estarà oberta dissabte 15 des de les 09:00 hores fins les 21:00 hores, i el diumenge 16 des de les 09:00 hores a les 14:00 hores. També és una de les oficines que ha ampliat el seu horari des d’ahir, 13 de juliol, i fins el 20 de juliol, que és la data límit per votar per correu. Aquests dies, amb les excepcions ja esmentades dels dies 15 i 16 de juliol, l’oficina de Correos de Gavà estarà oberta ininterrompudament des de les 08:00 hores fins les 22:00 hores.

Aquesta ampliació d’horaris forma part de la decisió de l’entitat d’obrir totes les seves oficines informatitzades aquest cap de setmana, 81 el dissabte i 90 el diumenge. Tanmateix, són 100 sucursals les que han ampliat el seu horari entre el 13 i el 20 de juliol.

Al fil d’aquestes mesures excepcionals destinades a absorbir la gran demanda de vot per correu en aquestes eleccions, José Luis Nistal, subdirector d’operacions de Correos, ha assegurat que l’ens públic “està adoptant i adoptarà totes les mesures necessàries per garantir que el procés es desenvolupa amb normalitat, i que qualsevol usuari que sol·licita el vot per correu ho pugui fer en condicions de normalitat”. Al mateix temps, Nistal recomana a la ciutadania que “una vegada rebuda la documentació electoral en els seus domicilis acudeixin l’abans possible a les nostres oficines per realitzar el tràmit del vot a fi d’evitar esperes innecessàries”.

Correos avança en una nota de premsa que “contractarà tots els efectius necessaris per garantir el vot per correu”, i de fet anuncien que a Catalunya ja s’han realitzat prop de 3.500 contractacions i a tota Espanya més de 20.000. L’ens públic assegura que aquesta és una contractació “sense precedents” per garantir el dret del vot per correu i també “el compliment de totes les obligacions de servei públic que li són encomanades durant els processos electorals en ser l’operador designat per l’Estat per prestar el Servei Postal Universal”.

Aquest matí ens hem desplaçat fins aquesta oficina de Correos de Gavà i hem pogut comprovar com el procés és àgil tot i que, en alguns moments, hi ha tanta gent entre els usuaris que volen votar i els que volen utilitzar els altres serveis que ofereix Correos, que les cues es fan inevitables.

Ángel Abengoza és un d’aquests ciutadans que aquest matí ha votat per correu a Gavà: “Ha estat ràpid, havia sentit pels mitjans que havia retards però a mi m’ha arribat tot bé. Vaig demanar el vot fa unes dues setmanes, em va arribar la documentació abans d’ahir, i avui he vingut a entregar-lo. Tot el procés ha anat bastant bé”.

vot per correu
Claudia Ibabe, realitzant aquest matí el tràmit del seu vot per correu

Claudia Ibabe també ha votat aquest matí a l’oficina gavanenca de Correos. També ens ha explicat que “tot ho he pogut resoldre en un temps raonable, més tenint en compte que van venir ahir a casa meva a portar-me la documentació però no hi era, així que he vingut aquí a recollir-la primer, i després he hagut de fer el tràmit per votar”.

Ibabe, en relació a les recents declaracions del candidat del Partit Popular Alberto Núñez Feijóo qüestionant la professionalitat dels treballadors de Correus, assegura que se sent “molt tranquil·la, confio molt en el personal de Correos. El senyor Feijóo s’ha manifestat en la seva línia habitual”.

Ignacio Delgado, després de votar també avui a Gavà, ens ha explicat que va demanar el vot per correu el 6 de juny i que li va arribar ahir la documentació, “just a temps però m’ha arribat tot bé”. El tràmit l’ha resolt “en només 5 minuts i sense tenir cap mena de problema”, i respecte als dubtes que ha vessat Feijóo sobre les garanties del vot per correu ell ho té claríssim: “Jo confio totalment en que tot anirà bé, els polítics de vegades es passen de la ratlla”.