WOW Friday
Una de les botigues associades a WOW Gavà, ja preparada pel WOW Friday (Imatge: cortesia Patricia Salmerón)

WOW Gavà es bolca en el Black Friday amb el seu WOW Friday. El divendres 24 i el dissabte 25, els comerços d’aquesta associació comercial oferiran descomptes que poden arribar fins el 30%, segons en confirma Patricia Salmerón, dinamitzadora de l’entitat, “tot i que en productes seleccionats poden arribar fins i tot al 50%”.

En total enguany s’hi han apuntat 35 comerços de l’associació, i aquí hi haurà representats sectors molt variats del teixit comercial gavanenc, “des de la venda de producte directe del camp fins a sabateries, les quals per cert s’hi han apuntat el 100% de les que estan associades a WOW Gavà, o passant fins i tot pel sector de la restauració o dels forns de pa”.

És el quart any que WOW Gavà celebra aquest costum importat de fora, un període descomptes “que ens ha vingut imposat pels grans comerços online i les grans superfícies”. L’esforç que ha de fer el petit comerç amb el Black Friday és considerable: “El petit comerç ha de fer un gran esforç per competir amb les grans botigues online, com per exemple Amazon, i que són les que van importar el Black Friday. Nosaltres no tenim les seves grans infraestructures i tampoc tenim els seus marges de venda, i per això hem de fer aquest esforç especial per implantar aquesta campanya”.

Tot i això, el Black Friday “és una campanya important perquè està a les portes del Nadal, les compres estan una mica aturades perquè la gent s’espera a la campanya de Nadal, i per tant el Black Friday ajuda als comerciants a vendre però a l’hora han de fer un gran esforç perquè estan venent productes de nova col·lecció a preus molt competitius”.

El Black Friday no seria, doncs, una de els principals campanyes comercials de l’any per a WOW Gavà, però tot i així “l’any passat va funcionar molt i els comerços estaven contents perquè coincideix amb l’encesa dels llums de Nadal, i això implica molta gent al carrer. Jo crec que els consumidors s’han acostumat a esperar el WOW Friday perquè saben que venen descomptes importants. Potser al principi no va funcionar molt bé, però ara sembla que cada vegada més ens hem acostumat a esperar a aquests descomptes i, des de fa un parell d’anys, el resultat de la campanya és molt potent”.

La campanya forta pels botiguers, però, “continua sent la de Nadal”, que a WOW Gavà donarà inici de manera oficial el proper divendres 1 de desembre. Però aquesta és ja una altra història (de la que us parlarem més endavant).

WOW Friday