El tècnic gavanenc, Xavi Pascual
El tècnic gavanenc, Xavi Pascual

Coincidint amb el X Aniversari d’ACCeDE, l’ONG gavanenca ha decidit atorgar la Presidència d’Honor a Xavi Pascual per donar més visibilitat i reforçar el vincle de l’entrenador de Gavà amb els projectes de l’entitat.

Pascual va iniciar la seva trajectòria professional en la categoria de minibàsquet del Club Bàsquet Gavà la temporada 1990-91 i va estar a l’entitat local fins a l’any 1994. L’any 2010, arran de l’adopció d’un nen etíop per part d’una parella gavanenca vinculada al Club Bàsquet Gavà, un grup de famílies i directius van decidir constituir a l’any 2010 l’ONG ACCeDE.

Des dels primers passos d’ACCeDE, “el Xavi Pascual sempre que hi ha pogut ha col·laborat en totes les accions que li han plantejat” , expliquen des de l’entitat i afegeixen que “ambdós comparteixen els mateixos valors, fer del bàsquet i l’esport una eina de desenvolupament per millorar les condiciones de vida dels més desafavorits. L’entrenador català ha sigut inspiració i ha recolzat als 30 joves entrenadors i entrenadores cooperants, sortits com ell de Gavà, i que ham treballant durant els 10 anys d’ACCeDE a Etiòpia”.

El president d’ACCeDE, Xavier Esteban arran de nomenament assegura que “el prestigi internacional del Xavi Pascual, el seu coneixement del món del bàsquet i experiència professional serà un gran impuls i una motivació extra per a tota l’organització” i està convençut “que ens permetrà arribar i portar encara més recursos solitaris a molts més nens i nenes”.

De la seva banda Xavier Pascual es mostra molt feliç de la seva vinculació amb ACCeDE, “una entitat que són les meves arrels. Portem anys col·laborant amb molt d’èxit. Aquest darrer any, hem donat ajuda directe, a través “SPORT IS LIVE”, a més de 1.890 nois i noies que viuen en una situació de pobresa severa a Etiòpia. Gràcies al programa, hem donat suport a l’escolarització, una alimentació bàsica, i han pogut gaudir de l’esport i el joc, com a dret universal de la infància.

Sobre el seu nomenament com a president de l’entitat ha dit: “M’omple d’orgull aquest reconeixement, perquè ve dels meus companys, de casa meva i m’apodera per ficar-me més directament a tot el treball de l’organització”.