Xavi Villanueva
Xavi Villanueva, autor de "Podcasting para principiantes"

El gavanenc Xavi Villanueva acaba de publicar el llibre “Podcasting para principiantes”. Villanueva s’acaba d’endinsar dins del podcasting i, tot i que “avui dia existeixen moltes possibilitats i, de moment, vaig monetitzant una mica però de moment no em permet deixar la meva feina”.

En paraules de Villanueva, els podcasts “són com el Netflix dels àudios, i de fet moltes ràdios tradicionals s’aprofiten, en el bon sentit de la paraula, ja que després d’emetre els seus programes de manera convencional el que fan és convertir-lo en .mp3 i penjar-lo en alguna de les plataformes que existeixen avui dia, la majoria d’elles a més gratuïtes”.

D’entre aquestes plataformes, Villanueva destaca Ivoox, “que a més és catalana, però l’avantatge d’aquest format és que es pot escoltar l’àudio que vulguis en qualsevol dispositiu mòbil i en el moment que vulguis”.

“Podcasting para principiantes” sorgeix precisament del podcast amb el mateix no0m que fa Villanueva, “un consultori en el que la gent em feia preguntes sobre com fer podcasts, i al final vaig decidir convertir-lo en un llibre quan portava un any fent-lo amb l’objectiu de potser arribar a gent a la qual el podcast no arriba, distribuint totes les dades de manera diferent al podcast i més detallada”.

Per tal de poder engegar aquest podcast, Villanueva es va haver d’informar molt i després “aquesta informació la vaig ficar en el meu projecte per ferla arribar a la gent d’una manera més senzilla que la que jo vaig trobar, perquè en aquest tema, com en tants altres, hi ha molt soroll i moltíssima informació i has de desxifrar quina és la que té qualitat”.

Tots els podcasts de Vilolanueva, així com la seva tasca d’assessorament en aquesta matèria, es troben agrupats a la seva web, abismofm.com. Dels diferents podcasts que fa, “el de literatura és el que afortunadament m’està funcionant millor, es diu “Audiolibros y relatos” i, com el seu nom indica, té tota mena de relats tant d’autors consagrats com també de noves plomes, ja que ofereixo el meu espai a escriptors nous dels quals selecciono els que crec que tenen més qualitat”.

“Podcasting para principiantes” està editat per Ediciones Terra Ignota, i es pot trobar en les plataformes habituals peròi, i us animem a que el compreu aquí, també en llibreries gavanenques com Pelegrín i Star Books.

Escolta l’entrevista sencera a Ràdio Gavà