Xavier Escoriza, 23 millor escaquista de tot Espanya
Xavier Escoriza

Des del dia 11, i fins al 16 de juliol, es va disputar, a Salobreña, el Campionat d’Espanya d’Escacs, categoria sots 12, amb una participació de 165 jugadors de tota Espanya. Un gavanenc, la jove promesa dels escacs, Xavier Escoriza, va aconseguir una molt meritòria 23a plaça a la classificació final després de sumar 6 punts de 9 possibles. El campió va ser Felix Antonio Ilinca (Valància), acompanyat, en segona posició, per Àlex Villa (Catalunya) i Jaime Rey (Madrid).

En categoria femenina, la campiona va ser Marta Elena (Madrid), seguida de Laia García (Catalunya) i Alina Prochaieva (Astúries).

Xavier Escoriza, que sortia com a 43è del ranking, va aconseguir acabar el torneig amb un balanç de 5 victòries, 2 taules i 2 derrotes. Aquest ha estat el seu primer Campionat d’Espanya i ha aconseguit ser el 5è millor jugador català de la seva categoria, la qual cosa posa de manifest la seva “extraordinària actuació i projecció de futur”.

Xavier Escoriza

Ara, l’estiu del Xavier no para en termes d’escacs. Aquest 22 de juliol ha estat al torneig de Sitges, a 9 rondes, i lluita, de mica en mica, per guanyar punts d’elo que el situïn com a un dels millors jugadors de Gavà i de Catalunya sots 12.