Xavier Escoriza guanya el XI obert d'escacs Ciutat de l'Hospitalet

L’integrant del Club d’Escacs Gavà, Xavier Ecoriza, segueix conquerint títols. El passat 18 de juny, el jove es va proclamar campió de l’XI obert d’escacs “Ciutat de l’Hospitalet”, en la categoria sots-12, mentre que David López va quedar sots-campió del tram d’elo, (barem segons el qual es classifica el nivell de joc dels jugadors), fins a 2150. El campió del torneig va ser Roger Cervelló, del Peona i Peó, seguit del Carlos Fernández (Cor de Marina) i Ivan Cano (Barcelona).

López, actual número 2 del Gavà, va aconseguir 6,5 punts de 9 possibles i només va perdre una partida, a la ronda 6. Les tres victòries consecutives a les darreres tres rondes el van fer pujar fins a la desena posició a la classificació, quedant a només a mig punt de les places de podi.

Escoriza, que sortia com a 67è al rànking inicial del torneig, va aconseguir quedar 33è a la classificació final, amb un total de 5 punts de 9 possibles. A més d’aconseguir un fort increment al seu nivell d’elo, aquest torneig li ha servit per seguir agafant experiència de cara al campionat d’Espanya d’edats, que es jugarà a Salobreña, de l’11 al 17 de juliol, i on es trobarà amb els millors jugadors sots-12 de tota Espanya.

Els escacs, també presents a la Festa Major

D’altra banda, aquest diumenge, 3 de juliol, el Club d’Escacs Gavà organitza el tradicional torneig de ràpides de Festa Major. Serà a la plaça de Jaume Balmes a àrtir de les 10 del matí. Les partides seran a un ritme de 5 minuts amb increment de 3 segons per jugada, i el torneig és obert a tothom, federats i no federats de qualsevol nivell. Les inscripcions es poden fer mitjançant correu electrònic a gavaescacs@gmail.com, o també al WhatsApp 622 322 022. El propi Xavier Escoriza ja ha confirmat la seva participació, i els participants podran a jugar una partida amb ell.