Xavier Escoriza torna a brillar
Xavier Escoriza

El jove jugador d’escacs gavanenc, Xavier Escoriza (actualment jugador del Valls CE) ha aconseguit una meritòria cinquena posició en el Campionat de Catalunya Individual d’Edats 2024, en la categoria sots-14.

Escoriza, que sortia com a sisè del rànquing inicial, va aconseguir guanyar 6 de les 9 partides disputades a Cambrils, entre el 23 i el 28 de març, i va acabar amb un total de 6,5 punts. De fet, les dues partides que va perdre van ser molt disputades amb els números 1 i 2 del rànking, els favorits als títols.

Amb aquests bons resultats el jove de la nostre ciutat continua creixent i progressant en l’àmbit dels escacs, i ja se’l pot veure al capdavant de molts tornejos. Així, segons ell mateix reconeix, “el recent fitxatge pel Club Escacs Valls ha suposat un pas més en la meva carrera”, ja que ha disputat la Lliga Catalana a la segona divisió i fent partides contra jugadors molt forts, aconseguint un 50% de punts possibles.

Ara, i durant els pròxims mesos, Xavier Escoriza centrarà el esforços en preparar-se pel Campionat d’Espanya sub-14, que es disputarà a Salobreña, a partir del 15 de juliol.