Xavier Escoriza torna a fer podi
Xavier Escoriza, al centre de la foto

El passat dissabte, 19 de març la jove promesa dels escacs gavanencs, Xavier Escoriza Pons, va obtenir la tercera posició al Campionat Individual d’edats actius Territorial de Barcelona (S12).

Escoriza, que sortia 26è del rànking, per ser el seu primer torneig de ràpides, va guanyar 4 partides i fent dues taules per quedar bronze davant de jugadors amb més experiència. El van acompanyar al podi el Guillem Jove (Ateneu Colón) i el Jun Xiong Zhang (Tres Peons).

Els escacs actius són una modalitat amb la qual els jugadors tenen menys de 20 minuts per acabar la partida, i en aquest cas el ritme de joc va ser de 10 minuts + 5 segons per jugada realitzada. S’ha de tenir molta agilitat i rapidesa per calcular les jugades i no quedar-te sense temps.

Xavier Escoriza, durant una de les partides

Ara, Xavier Escoriza jugarà a Salou. del 9 al 14 d’abril. el Campionat de Catalunya d’Edats, on intentarà fer un bon paper tenint clar que l’objectiu principal continua sent el de “gaudir d’aquest esport i seguir “adquirint experiència sobre les 64 caselles.