Xavier Escoriza, una jove promesa dels escacs
Xavier Escoriza, una jove promesa dels escacs

El jove escaquista de Gavà, Xavier Escoriza Pons, de només 11 anys, ha quedat campió del seu tram (jugadors fins a 1699 punts d’elo) al torneig Territorial de Barcelona. Escoriza, amb 4,5 punts de 8 possibles, va aconseguir la vintena posició a la classificació final, després de no perdre cap de les seves darreres 5 partides contra jugadors molt més forts i experimentats que ell.

El jugador del Club Escacs Gavà té un gran futur per davant, i veurem com continua la seva progressió a partir del mes de gener a la Lliga Catalana per equips, on participarà com a jugador del primer equip.

La competició, celebrada del 25 de setembre al 27 de novembre i durant 8 jornades, es va celebrar en els locals del club d’escacs Foment Martinenc i Barcelona. Enguany, a diferència d’anteriors edicions, el torneig es va disputar els dissabtes al matí, en ocupar l’interclubs les dates habituals dels diumenges. Amb una participació de 68 inscrits a, aquest any tots els esportistes es van haver d’agrupar en un únic grup en comptes dels tres habituals. Com a novetat, aquest any s’han introduït premis per trams d’elo.

El campió absolut, amb 7 punts de 8 ha estat el MI Fernando Valenzuela (Colon Sabadell Chessy), que partia com a nº 2 del rànquing, i que va disputar un gran torneig cedint només dos empats.