Xerrada de Jaume Funes a Gavà
Jaume Funes.

El psicòleg, educador i periodista, Jaume Funes, estarà aquest dijous a Gavà per oferir una xerrada al col·legi San Pedro. L’autor d’ “Estima’m quan menys ho mereixi…perquè és quan més ho necessito” oferirà una conferència basada en el seu llibre a partir de les 19 hores.

L’obra de Funes esdevé una guia per a mares i pares d’adolescents i pretén fer front “a les principals incerteses educatives presentant els adolescents com a “personatges que experimenten, assagen per ser, volen ser feliços i aspiren a tenir unes altres relacions amb els seus adults, que mai els consideren prou madurs”.

La primera part de l’assaig intenta resumir reflexions i criteris per conviure activament i positivament amb els nois i noies adolescents, mentre que la segona és una aplicació pràctica de quatre grans preocupacions adultes: la sobreprotecció, el paper de l’escola, l’equilibri emocional i la comprensió de la societat.

Jaume Funes precisa que “el llibre compila un conjunt de criteris, regles i formes d’actuar, però sense oblidar la diversitat adolescent i la nostra canviant i complicada vida adulta” i assegura que “tan sols eduquem malament quan no som capaços de reconèixer que també ens equivoquem, perquè som éssers humans i ens treuen de polleguera”.