Xerrada de vegetarianisme i ètica animal
Xerrada de vegetarianisme i ètica animal

El grup ecologista Les Agulles i el col·lectiu La Mata de Jonc van organitzar, fa uns dies, una xerrada col·loqui sobre vegetarianisme i ètica animal. Una de les ponents Selena Rosselló precisava que “sobretot volem conscienciar del l’especisme, o el que és mateix, el conjunt de diferents valors, drets, o especial consideració basada en la pertinença a una espècie”.

El defensors dels drets dels animals, argumenten que l’especisme és similar al racisme o el sexisme, en què el tractament de les persones es basa en la pertinença al grup i les diferències físiques moralment irrellevants. L’argument és que la pertinença a una espècie no té significació moral.

Rosselló diu que, com conclusió final, “volem explicar en què consisteix una nutrició, conscient i voluntària, basada en una dieta a base de vegetals (fruites, verdures, llegums, cereals, etc.) i sense animals (carn, aus, peix i marisc) o vegana que consisteix a abstenir-se de menjar i fer servir productes d’origen animal, com els ous o la llet”. Segons Rosselló, “no pretenem convèncer ningú sinó que es faci un exercici de reflexió sobre els propis actes per veure com la nostra manera de fer pot afectar als animals”.