Xerrada amb Alfonso López

El Museu de Gavà acollirà, aquest dijous, 2 de febrer, una xerrada conduïda per l’ arqueòleg i historiador Alfonso López sobre “Els dibuixos dels brigadistes internacionals al Castell de Castelldefels”, un llibre que parla justament sobre els més de mil brigadistes internacionals que van estar detinguts al Castell de Castelldefels durant la Guerra Civil.

La gran majoria d’ells eren joves d’esquerres (socialistes, comunistes, anarquistes) de molts països d’Europa i d’Amèrica del Nord que van arriscar la seva vida en una guerra contra el feixisme (Alemanya i Itàlia feien costat al bàndol insurgent del general Franco). Molts van morir en les diferents batalles en les quals les companyies de brigadistes van participar (com la cèlebre Brigada Lincoln), van ser ferits o fets presoners. Alguns d’ells, en tornar als seus països d’origen, al 1939, també van ser represaliats per tenir idees d’esquerres.

L’activitat, que està organitzada pels Amics del Museu de Gavà i començarà a les 19 hores, es complementarà amb una visita guiada al Castell de Castelldefels el proper dissabte, 4 de febrer, a les 9.00 hores.