Xerrada sobre el futur de les pensions
Un dels moments de la xerrada de divendres.

Marea Pensionista va organitzar divendres una xerrada a la sala d’actes del Museu per parlar sobre el present i el futur dels pensions. L’acte va comptar amb les intervencions del professor d’economia de la UB, Ramon Franquesa i del portaveu de la Defensa del sistema públic de pensions i professor de filosofia, Prudenci Vidal. Ambdós van denunciar de “la deixadesa dels diferents partits que en el seu dia van subscriure l’anomenat Pacte de Toledo” i asseguren que “és fals que no hi hagin recursos per mantenir les pensions”. El portaveu de Marea Pensionista a Gavà Manuel Francisco Sandoval comparteix de ple aquesta afirmació ja que “és ben clar que per les coses que interessa sí hi ha diners, ja sigui per finançar la Casa Reial, l’Església o pel Ministeri de Defensa, fins i tot per invertir en nyaps com el del submarí que no entra a port. I per contra ningú pensa en les pensions”.

Sandoval critica que “han buidat la guardiola de les pensions i la resposta, des del Govern, i des d’Europa, és que no hi ha més remei que retallar-les i ens conviden a fer plans privats. No ho acceptem i per això seguirem sortint al carrer. No podem permetre perdre els drets que tant ens va costar de conquerir, no ens podem deixar trepitjar”.

Marea Pensionista fa una crida a no resignar-se i a seguir reforçant les accions del moviment, que seguirà amb les concentracions i participarà en una nova jornada estatal de lluita prevista per al proper 15 de desembre.