La Xerrada va tenir lloc als Baixos del Museu
La Xerrada va tenir lloc als Baixos del Museu

Podemos Gavà i el grup municipal Gavà Sí, se puede van organitzar una xerrada, ahir a la tarda als Baixos del Museu, en què es va parlar de l’ecologia a la llar i de l’estat de l’abocador del Garraf. La xerrada taller, segon va explicar Estela Ortega, secretària general de Podemos Gavà s’emmarca en el cicle de conferències i debats que fan habitualment i el tema escollit va ser perquè “creiem que és un tema molt important de conèixer per tots i totes. Crec que es molt interessant parlar de l’ecologia a la llar perquè crec que és un tema que no coneixem. Donarem unes pinzellades explicant en què pot influir sobre la nostra salut on està ubicada la nostra llar o el fet de tenir energia elèctrica. També parlarem sobre l’abocador del Garraf, un tema que ha tornar a sorgir i volen informar de les darreres notícies”.

El primer dels ponents va ser Enric Aulí Mellado, doctor en Farmàcia i màster en filosofa del pensament contemporani que va parlar sobre l’ecologia a la llar i especialment de “com és pot fer que la casa sigui el més natura possible, com evitar que aquesta casa ens emmalalteixi i finalment el projecte en què estem embarcats ara que es crear una casa energètica”.

D’altra banda representants del Grup Ecologista Quercus van parlar de la història de l’abocador del Garraf i de la seva situació actual. Segons Ángel Losada “creiem que no hauríem de parlar més de l’abocador, però han sorgit, recentment, temes molt seriosos: falconera plena de residus, pous contaminants, etc.”