Xerrada virtual sobre LGTBI a la ciència ficció

Aquest dimecres 11 de novembre, a les 18 hores tindrà lloc la conferència-xerrada virtual “LGTBI a la ciència-ficció”. L’activitat es farà a través del canal d’Instagram de les Biblitoeques de Gavà: @biblioteques_gava i anirà a càrrec de la Plataforma Blanc i Negre.

Pel seu caràcter proper a la ‘subcultura’, la ciència-ficció s’ha dedicat sovint a col·lectius marginals i outsiders. En el camp del feminisme cal destacar autores com Ursula K. Le Guin, Margaret Atwood o Marge Percy. Pel que fa a les múltiples identitats de gènere i opcions sexuals alternatives, la ciència ficció hi ha dedicat la seva atenció des dels anys 60 amb obres com Venus més X de Theodore Sturgeon. Aviat s’incorporaran autors obertament homosexuals com Joanna Russ o Samuel R. Delany que reivindiquen fortament aquesta temàtica.

Plataforma Blanc i Negre

És una companyia dedicada a la divulgació històrica a través de diverses eines tant pedagògiques com d’entreteniment: exposicions, obres teatrals, concerts, xerrades, tallers, publicacions i un bloc divulgatiu amb més de 4.000 visitants cada mes.

Tracten tant temàtiques universals, com nacionals o locals, ja que diuen estar convençuts que “és impossible saber qui som sense ser conscients d’on venim”.