xerrades sobre inclusió 2018
Un dels moments de les xerrades

El Nou Espai Sant Jordi ha acollit, aquest dimarts, la II Jornada “Parlem d’inclusió” amb la conferència titulada: “Reptes de futur. La formació post obligatòria”, a càrrec de la Directora de l’Escola Barcanova, Roser Ferré i del seu coordinador de formació, Francisco Sánchez. Ferré va recordar que “les persones amb discapacitat tenen dret a treballar, però que la realitat és ben diferent, ja que l’índex d’atur entre aquest col·lectiu supera el 90%”, la qual cosa “es podria evitar si es complís la legalitat vigent, si hi hagués més consciència social, si l’empresa s’hi comprometés i si es dissenyessin serveis laborals”. També considera que “cal una formació professional de qualitat, llarga en el temps i adaptada”.

La trobada va comptar també amb una taula rodona sobre l’accés a l’habitatge i el dret a la vida independent on hi van prendre part David Villanueva, responsable de Suports en l’Etapa Adulta de DINCAT; Carmina Balaguer, coordinadora del Servei de Suport a l’Autonomia a la pròpia Llar de Fundació Ginac; Montse Giménez, participant del Servei de Suport a l’Autonomia a la pròpia Llar de Fundació Ginac; i Imma Pericas i Pagès, presidenta de la Fundació Xamfrà i Cristina Noguera, responsable del Servei de Suport a la pròpia Llar de la Fundació Xamfrà.

L’alcaldessa Raquel Sánchez va subratllar la importància de l’acte que “demostra el compromís de Gavà per construir una ciutat inclusiva, plural i amb igualtat de drets, un camí llarg, que requereix del treball de tots i totes i de recursos, amb alguns reptes assolits, i molts altres que cal conquerir”. En aquest sentit, Sánchez ha felicitat la Comissió d’Inclusió, integrat per AMPA’s, Caviga, l’Escola Maria Felip i la Plataforma Ciutadana per una Societat Inclusiva i ha posat en valor “la diversitat funcional, un fet sobre el qual cal seguir sensibilitzant i que ens ha d’enfortir com a ciutat”.

II Festa de la Inclusió

El segon acte de la Jornada de la Inclusió es viurà aquest diumenge al parc de la Torre Lluc. Serà a partir de les 11 i fins a les 13.30h, amb la “Festa per a tothom!” que comptarà amb col·laboració d’entitats i associacions per difondre que viure en una societat inclusiva és possible.

La matinal començarà amb una cercavila pel centre de la ciutat fins al parc, amb l’espectacle de titelles “Companys de barri”. També hi haurà tallers familiars per compartir com són el taller d’elaboració de roses, de llenguatge de signes, fer pictogrames i aprendre braille. Activitats de pintura, esportives de bàsquet i futbol, jocs, gimcana, taller de música “Drum circle” amb Martí Soler, també participaran a la Festa. A la “Festa per a tothom” també es presentarà la maleta pedagògica inclusiva en què el conte de Mimi i la girafa blava tindrà molt de protagonisme i s’instal·laran circuits de bicis adaptades per posar-se al lloc de l’altre amb handbikes, tricicle “trike”, tàndem i circuit cívic i de destresa amb cadira de rodes. Finalment s’invitarà als assistents a la Festa a penjar desitjos inclusius

A  les 9 hores, Adisga i Sis Sis Dos han organitzat la 1a Cursa solidària i inclusiva.