Audiència Educativa
XIII Audiència Educativa sobre l’alimentació saludable

Uns 100 alumnes de 3r i de 4t d’ESO de set centres educatius gavanencs han pres part avui de la tretzena Audiència Educativa. Els alumnes han presentat les seves conclusions després d’estudiar el tema a què estava dedicada enguany l’Audiència: l’alimentació saludable. Com cada any, els estudiants han seguit un procés participatiu i polític per debatre entorn aquest tema per tal d’arribar a les conclusions presentades aquest matí tant a l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, com als representants dels diversos grups municipals.

Raquel Sánchez ha aprofitat per felicitar a tots els alumnes que han pres part en aquest estudi i ha posat en valor iniciatives com aquesta Audiència Educativa: “És important que puguem tenir espais com aquesta Audiència Educativa perquè ens aporteu la vostra mirada, la vostra reflexió, les vostres crítiques sempre constructives, i en definitiva ens ajudeu a fer de la nostra una ciutat millor”.

A la sessió d’avui han pres part, com és tradicional, els diversos grups polítics que conformen el Ple Municipal. Ramon Castellano, portaveu del grup municipal de Convergència i Unió (CiU), ha agraït als joves la seva tasca i ha destacat que “tant des de la ciutadania com des de l’administració pública, el comerç i la sanitat cal comprendre els beneficis de l’alimentació saludable ja que encara hi ha molta gent que desconeix molts aspectes d’una bona alimentació, així que cal entendre no només allò que ens ve de gust sinó també el que el nostre cos necessita”.

Des del Partit Popular (PP), la seva portaveu, Mónica Parés, ha agraït als joves el treball realitzat i ha destacat que “avui a nosaltres els polítics el que ens heu explicat ens ha servit molt, avui sou vosaltres els que ens heu explicat com hem de viure i sobretot com hem d’aprendre a menjar”. Parés també ha posat de manifest que “tots podem fer molt des dels nostres pobles, i en aquest sentit defensar la dieta mediterrània és una de les coses que hem de fer entre tots aquí a Gavà”.

Miguel Herrera, portaveu de Gavà, Sí Se Puede (GSSP), s’ha dirigit als joves assistents a l’acte per felicitar-los: “Un any més els estudiants ens doneu una bona lliçó, i enguany al llarg de tot el vostre treball heu sabut relacionar molt bé els temes d’alimentació amb els temes de salut física però també amb els temes de salut mental i d’addiccions”. Herrera ha afegit que “és important, tal i com ens heu dit, que tinguem una bona alimentació, i per això és bàsic que ens eduquin igual que també ens eduquen en matemàtiques o en anglès”.

De la seva banda, en representació d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha intervingut la regidora Marta Jiménez, qui ha destacat que “estem en un punt en què ja hem perdut consciència de la relació que hi ha entre el fet d’alimentar-nos saludable i adequadament i tenir un bon rendiment acadèmic i una bona salut, per tant trobo que és molt necessari que aquest tema es toqui a les escoles, com s’ha fet, i es continuï amb aquest procés de continuar conscienciant i millorant la formació en temes alimentaris que tots puguem tenir”.

Miguel Ángel Ibáñez, portaveu de Ciutadans-Partido de la Ciudadania (C’s), s’ha adreçat també als joves per felicitar-los pel seu treball sobre alimentació saludable “parlant tant de les implicacions com de les solucions”. Ibáñez ha destacat que “per solucionar un problema el primer pas és reconèixer-lo, i a les conclusions que heu extret de l’anàlisi dels vostres hàbits hi ha un reconeixement que hem de canviar moltes coses en els nostres hàbits alimentaris, així que prenem nota i ho introduirem a l’agenda política de Ciutadans”.

Finalment, el portaveu del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Miquel Àngel Díaz, també ha felicitat a tota la comunitat educativa per tota la feina feta i ha assegurat que “la vida saludable es basa en bona part en una alimentació equilibrada, aquesta és la tesi central de tot el treball que heu fet, i compartim amb vosaltres que per això cal disposar de bona informació”. En aquest sentit, Díaz ha advertit que “hem de tenir una visió crítica de tota la informació publicitària que ens arriba a l’hora de consumir productes de cara a tenir una alimentació sana”.

Raquel Sánchez ha finalitzat l’acte valorant positivament el tema que han afrontat els joves, i ha destacat el seu compromís per “reforçar tots els temes de manca d’informació que ens heu exposat”. L’alcaldessa també ha dit als alumnes presents que “el primer pas és cuidar-nos a nosaltres mateixos, i crec que a partir d’aquesta feina que heu fet segur que modifiqueu ja algunes coses, però també és important preocupar-nos per la salut de la resta, és a dir, cuidar de la salut col·lectiva”.

Els centres educatius que han participat en aquesta iniciativa són el col·legi Immaculada Concepció, el col·legi Santo Ángel, el col·legi Sagrat Cor, el Lycée Français Bon Soleil, el col·legi San Pedro, l’Institut de Bruguers, i el col·legi Sagrada Família.