Xocolatades contra el càncer infantil
Diferents escoles de Gavà se sumen a la Xocolatada Solidària

Gavà se suma al Dia Internacional del Càncer Infantil que cada any es commemora el 15 de febrer. Aquesta data té com a objectiu sensibilitzar i conscienciar sobre la importància dels reptes als que s’enfronten els nens i nenes i adolescents amb càncer i les seves famílies, així com de la necessitat de que tots i totes, en qualsevol lloc del món, tinguin accés a un diagnòstic precís i precoç i puguin rebre un tractament eficaç.

Diferents escoles de Gavà se sumen a la Xocolatada Solidària contra el càncer infantil. El col·legi Inmaculada Concepció de Gavà, la farà aquest divendres, 14 de febrer, mentre que l’escola Jacme March, la va fer el passat 7 de febrer. L’esdeveniment solidari té l’objectiu de recaptar fons per finançar la investigació contra el càncer infantil i sensibilitzar i conscienciar que l’única via per combatre’l és la investigació, ja que la prevenció no és possible.

La immensa majoria dels recursos públics i privats que es destinen a la investigació del càncer es centren en el càncer d’adults.

El càncer infantil pràcticament no s’investiga per que:

  • Es dóna 1 cas en nens per cada 200 casos en adults,
  • La seva investigació no és rentable.

L’ Hospital Sant Joan de Déu disposa d’un laboratori d’investigació del càncer infantil amb un equip de 35 professionals. Més del 70% del seu pressupost prové de donacions privades d’entitats, empreses i persones solidàries que ho fan possible.

El grup d’investigació del càncer infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu

El laboratori d’investigació del càncer infantil de Sant Joan de Déu ofereix les millors tècniques de diagnòstic molecular i de pronòstic de la malaltia, al mateix temps que treballa en el desenvolupament de noves teràpies més efectives, menys agressives i més personalitzades per als nens i nenes que pateixen càncer.

Els projectes de recerca que es duen a terme al laboratori, tenen com a objectiu donar resposta a les preguntes que es plantegen els oncòlegs quan tracten als nens que pateixen aquestes malalties. És el que es coneix com investigació translacional, centrada en traslladar els avenços científics al pacient el més aviat possible.