Puntaires
Puntaires d’arreu es donen cita a Gavà per mostrar l’art de les puntes, els coixins i els boixets

L’Illa de Vianants de Gavà ha acollit aquest matí la tradicional trobada de puntaires de Sant Pere. Es tracta de la vint-i-cinquena edició d’aquesta popular activitat, almenys segons el programa oficial ja que algunes de les participants més veteranes ens han assegurat que en realitat ja són 27 edicions les que s’han portat a terme.

En qualsevol cas, unes 170 puntaires s’han donat cita en aquesta trobada per mostrar a tota la ciutadania l’art de les puntes, els coixins i els boixets. L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, s’hi ha atansat a mig matí per saludar-les personalment i per donar-los el tradicional ram de flors amb el que obsequia cada any a les participants.

Dori Sanz, una de les organitzadores d’aquesta trobada, ha destacat que “les puntaires venen de pràcticament tot el Baix Llobregat, i fora d’aquí venen per exemple de Barcelona o de Sabadell”. Enguany, però, “som una mica menys de gent degut tant a la calor com a que ens fem grans com també al fet de que hi ha trobades a altres llocs i la gent es reparteix”.

Ja siguin 25 ó 27 els anys que es porta fent aquesta trobada, la veritat és que “no pot haver una Festa Major de Sant Pere sense la Trobada de Puntaires, aquesta tradició ja forma part de la festa major igual que la fira d’atraccions o la missa de Sant Pere”.