Els pastorets dansen!
L’Esbart Brugués prepara la 12ª edició d’Els pastorets dansen!

L’Esbart Brugués de Gavà està ultimant ja els preparatius de la 12ª edició del seu clàssic Els pastorets dansen! Joan Martí, director de l’entitat, està molt content enguany perquè “tornem de nou amb el format habitual, no com l’any passat, així que tornen amb tot el seu esplendor, però tot i això els dansaires encara portaran mascareta”.

La situació ha permès als membres de l’Esbart Brugués assajar amb més garanties que l’any passat, quan “només vam poder assajar tres setmanes perquè en principi no es podia fer, i a última hora ens van dir que sí i ho vam haver de preparar a tota pressa, però aquest any ho hem pogut preparar amb molt més temps”.

L’espectacle d’enguany, segons ens avança Martí, “serà més semblant al del 2019 però adaptat a la pandèmia ja que, com cada any fem de nou el guió, busquem què ha passat al llarg de l’any i ho intentem incloure, així que la pandèmia estaria inclosa en el guió perquè, realment, no ha passat res més important”.

De totes maneres, la companyia dansaire ha volgut introduir una mica d’esperança ja que parlen de la pandèmia “d’una manera molt en temps passat, tot i que encara no podem parlar en passat al 100% sí que és cert que volem començar ja en el guió a fer-ho així perquè tothom té ganes que això passi”.

Una de les principals novetats de l’edició d’enguany d’Els pastorets dansen! respecte a la de l’any passat és que hi participen tots els grups de l’elenc: “L’any passat el grup infantil no va participar perquè, donades les circumstàncies, vam pensar que no volíem arriscar a posar-los a dalt de l’escenari amb tanta gent. Però aquest any sí que tornen, amb mascareta també com els adults, això sí”.

Enguany, l’Esbart Brugués ha introduït coreografies noves dins de les cançons ja existents, tot i que de composicions noves només hi ha una: “La idea era modificar totes les cançons aquest any, però el tema de la pandèmia encara no ens deixa assajar de la mateixa manera que ho fèiem abans, així que hem preferit fer aquests canvis l’any vinent i fer-ho bé”.

La representació comptarà amb la música en directe de l’Aula de Música Soler igual que l’any passat, el que “per nosaltres és tot un luxe i esperem que aquesta experiència duri molts anys”.

La representació d’Els pastorets dansen! tindrà lloc a l’Espai Maragall aquest diumenge, 19 de desembre, a partir de les 18:00 hores. Les entrades estan ja a la venda a un preu de 6 euros.