14-F
Miguel Ángel Ibáñez ha criticat durament la política de recaptació d’impostos del govern autonòmic català

Miguel Ángel Ibáñez, portaveu de Ciutadans, Partido de la Ciudadanía (Cs) de Gavà, ha assegurat que “Des de fa massa anys, els successius governs de la Generalitat han estat governant única i exclusivament pels independentistes deixant abandonada a més del 50% de la població”.

Ibáñez ha fet avui al matí aquestes declaracions en el marc de la campanya electoral dels comicis autonòmics del proper 14 de febrer. El portaveu taronja a Gavà ha matisat que “un govern autonòmic com el de la Generalitat ha d’ocupar-se de tots i cadascun dels catalans, pensant en el seu benestar, progrés social i econòmic, i això és el que s’ha de canviar el 14 de febrer”.

El regidor de Cs adverteix que “Catalunya no pot seguir malbaratant diners públics en el capritx d’uns quants”, i ha qualificat la situació actual de “panorama de ruïna econòmica on, des del passat 1 d’octubre, més de 5.000 empreses s’han anat de Catalunya i més de 30.000 milions d’euros en dipòsits de particulars i empreses”.

Per tot això, Ibáñez no dubta en assegurar que “Catalunya ha passat de ser la locomotora econòmica d’Espanya a ser el vagó de cua, i això és una cosa que no ens podem permetre si volem seguir progressant, sobretot ara amb la greu crisi econòmica i d’atur que vindrà després de la Covid-19”.

Ibáñez ha volgut donar unes xifres concretes “per tal que ningú pensi que m’he equivocat: el conjunt d’autonomies de tota Espanya augmenten els impostos en 337 milions per aquest any 2021. Doncs bé, d’aquests 337 milions d’increment d’impostos resulta que a Catalunya s’augmenten els impostos als seus habitants en 306 milions, mentre que la resta de comunitats autònomes augmenten els impostos totes juntes en 31 milions, i encara tot i així el deute de la Generalitat segueix creixent any rere any”.

Al fil d’aquestes dades, el portaveu taronja recorda que “Catalunya és efectivament la comunitat autònoma on hi ha una major pressió fiscal, però els impostos estatals són els mateixos a tota Espanya. La diferència són els 15 impostos autonòmics de la Generalitat. Si a això sumem que els percentatges de recàrrec autonòmic de la Generalitat són també els més elevats, tenim l’explicació de perquè a Catalunya es paguen molts més impostos que a la resta d’Espanya”.

Ibáñez conclou destacant que “això ho hem de canviar si volem una Catalunya pròspera, una Catalunya que avanci, una Catalunya oberta, i per superar entre tots aquesta època post-Covid-19 que serà molt però molt complicada”. I per últim, directament demana el vot a la ciutadania: “Catalunya necessita un govern que governi i que treballi pel benestar de tots i cadascun dels catalans. Per això, per tal que tots hi guanyem, el 14 de febrer vota Ciutadans”.