15 anys de la biblioteca Josep Soler Vidal
Les bibliolabs són les darreres activitats incorporades

La biblioteca Josep Soler Vidal celebra els seus a 15 anys de vida, raó per la qual, aquest dissabte al matí, de 10 a 14 hores, es portaran a terme diferents activitats. Seran, segons ha explicat la directora d’aquest servei, Maite Pinteño, “de fins a 15 propostes diferents, divertides, participatives i sorprenents que ompliran els recons de l’interior i també el jardí exterior”.

Pinteño detalla que, “per exemple, entre hi haurà un petit homenatge a tots els músics que han passat per la biblioteca i un concert. També s’habilitarà una barra de còctels i es podrà participar en tallers de manualitat, de costura i d’experimentació amb la lectura. Altres activitats seran la dansa, les adreçades a les famílies i un punt dedicat a la ciència”.

D’aquests 15 d’història, Pinteño n’extreu “l’evolució d’un equipament que ha passat de ser un magatzem de llibres que la gent consultava o estudiava, a ser un espai de creació i relació. Som un punt neuràlgic de l’oci cultural a Gavà”.

Val a dir, que si en els darrers anys la tendència general havia estat la d’una davallada de visitants, la directora de l’equipament assegura que “des del 2017 s’ha detectat un repunt tant assistencial, com de consulta virtual” i és que “la biblioteca és avui un tercer espai de confort d’oci i relació. No som un agent passiu i per això incorporem noves propostes, com els biblolabs”.