Jornada Matemàtica al Carrer
Així estava la Rambla aquest matí amb la Jornada Matemàtica a ple rendiment

577 estudiants gavanencs de tots els col·legis i instituts públics de la ciutat han participat aquest matí en la 15ª Jornada Matemàtica al Carrer que ha tingut lloc, com és tradicional, a la Rambla de Gavà. En concret han estat 463 alumnes de sisè de Primària i primer d’ESO i 114 de primer de Batxillerat. Els primers són els que han hagut de resoldre en cinc minuts els 19 jocs matemàtics de que consta la prova, mentre que els segons són els que estaven a les taules explicant l’objectiu de cada joc i orientant als altres alumnes en el cas que sigui necessari. Aquesta és la segona edició de la jornada que es fa després de la pandèmia ja que de 2020 a 2022 no es va poder portar a terme.

La coordinació de cadascuna de els edicions de la jornada és rotatòria, i enguany els ha tocat dirigir-la a Beatriz Oseira, directora de l’Institut Escola Gavà Mar, i a Raúl Pérez, director de l’escola Marcel·lí Moragas. Pérez ens ha explicat que han respectat “la mateixa dinàmica i organització de les anteriors edicions perquè funciona bastant bé, és una trobada on els alumnes estan molt tranquils i hi ha molta relació entre ells”.

L’objectiu d’aquesta iniciativa tampoc ha variat des de la primera edició: “Volem que hi hagi aquest contacte entre els alumnes que estan a punt de sortir de Primària i els de primer d’ESO amb els que estan a primer de Batxillerat”. Aquest seria l’objectiu principal, però després “a nivell curricular també aprofitem sempre la setmana del Dia de les Matemàtiques, que es va celebrar ahir dijous 14 de març, per tal que els alumnes facin una sèrie de proves matemàtiques”.

El que sí que ha variat una mica són justament aquests problemes matemàtics, la base de la jornada. Segons Pérez, “a Primària han començat a treballar amb metodologies diferents i veiem que algunes proves s’hauran de revisar. Tot i que les poden resoldre, perquè són competents per fer-ho, hi ha plantejaments que segurament es podrien fer d’altra manera”.

Jornada Matemàtica al Carrer
Alba Riba, amb alguns alumnes davant una de les proves matemàtiques de la jornada

Fins a la Rambla s’hi ha atansat Alba Riba, tinenta d’alcaldessa d’Educació de l’Ajuntament de Gavà, qui ha assegurat que aquesta iniciativa ja està plenament consolidada a la nostra ciutat: “Ja podem dir clarament que aquesta jornada matemàtica és un èxit. Un èxit d’organització per part dels centres educatius públics de la ciutat i també un èxit de participació per part dels alumnes gavanencs”.

Riba posa en valor que aquesta “és una oportunitat única per tal que els joves es trobin, es coneguin i facin xarxa”, i a més “és un reflex de la gran coordinació que hi ha a Gavà entre els centres educatius públics”.

D’altra banda, la tinenta d’alcaldessa també valora que “promou les matemàtiques des d’una perspectiva fàcil d’apropar-se, en un entorn lúdic, i amb una sèrie de jocs que ajuden a moure’s dins de la lògica o la geometria per exemple, amb la qual cosa els alumnes perden una mica la por a les matemàtiques”.