15 positius a Gavà durant les tres setmanes de cribatge

Durant les prop de tres setmanes que el Departament de Salut va fer cribatges a Gavà per tal de detectar casos de Covid-19 entre asimptomàtics. Es van fer 2396 proves, de les quals només van comptabilitzar 15 positius, el que suposa una incidència del virus del 0,62% a la nostra ciutat.

Recordem que aquesta campanya, impulsada des de l’1 de desembre, s’havia planificat, d’inici, fins el 30 de desembre, però la Generalitat va decidir, tant a Gavà com a la resta de poblacions de la regió sanitària sud escurçar-la i va acabar divendres passat, 18 de desembre i iniciar “una nova fase de realització de cribratges més selectius i puntuals d’acord amb les indicacions del Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública”.

Val dir, que entre el 25 de novembre i el 18 de desembre, s’han efectuat a l’àmbit de la Gerència Territorial Metropolitana Sud de l’ICS un total de 35.048 proves de detecció del coronavirus SARS-CoV-2 mitjançant tests antigènics ràpids.

L’objectiu d’aquestes actuacions -que han implicat una important mobilització de professionals i de recursos d’atenció primària, amb la col·laboració d’altres nivells assistencials i dels ajuntaments-, ha estat el de detectar la infecció entre persones asimptomàtiques per tallar cadenes de transmissió, aïllar contactes i limitar així l’expansió del virus.

Els tests estaven adreçats a tota la població més gran de 16 anys sense símptomes, i els resultats, disponibles en un termini de 15 a 20 minuts, s’han comunicat in situ als ciutadans que es feien la prova, o bé a través d’un contacte posterior personalitzat. També han quedat registrats i es poden consultar a la plataforma La Meva Salut.

La campanya ha inclòs més d’una vintena de punts de cribratge repartits entre els municipis de Martorell, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Sant Andreu de la Barca, Masquefa, Santa Margarida i els Monjos, Gelida, Pallejà, El Papiol, Sant Sadurní d’Anoia, Collbató, Esparreguera, Cornellà, Esplugues, Sant Boi, Sant Feliu, el Prat, l’Hospitalet, Gavà, Viladecans, Castelldefels i Begues.