15 projectes del Junts fem barri 2018
L'alcaldessa va valorar molt positivament la implicació de la ciutadania en aquesta edició del "Junts fem barri"

Un total de 2.491 ciutadans i ciutadanes, empresaris i comerciants amb negoci a la ciutat, han decidit amb el seu vot la quinzena d’actuacions que contribuiran a millorar l’espai públic en el marc de la tercera edició del programa de participació ciutadana “Junts fem barri”. Entre el 20 de maig i el 30 de juny van dipositar el seu vot a les urnes distribuïdes a diferents instal·lacions municipals o bé a través de la plataforma “Gavà participa, Gavà decideix”. “En aquesta edició del Junts fem barri s’ha triplicat gairebé la xifra de participació respecte a les edicions anteriors en què van haver-hi 934 i 888 votacions. Això demostra la bona salut i acceptació del projecte. És de destacar que més de la meitat dels projectes que al final s’executaran són propostes de la ciutadania”, explica l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez.

15 projectes per millorar els barris

En aquesta tercera edició del Junts fem barri, dotada amb 500.000 euros, es van sotmetre a votació un total de 30 projectes: 12 presentats inicialment per l’Ajuntament i 18 que la ciutadania va proposar durant la fase d’aportacions prèvia i que s’ajustaven als objectius i requeriments del programa (que el seu cost no fos superior als 35.0000 euros i que plantegessin accions de millora de l’espai públic). A més, quatre de les propostes fetes pels serveis tècnics municipals es van millorar a partir de les aportacions que van fer els ciutadans i ciutadanes. L’alcaldessa ha remarcat que les propostes votades per la ciutadania “contribuiran a fer dels nostres barris, uns barris més inclusius, més verds i més sostenibles. Són projectes que afegeixen o que giren al voltant d’aquests eixos”.

Els projectes guanyadors han estat: Retirada de xarxa elèctrica aèria al sector de les Colomeres. Ombrejat a l’àrea de joc infantils de l’av. Diagonal. Dotació d’espai per AV a la zona verda del carrer de cal Margarit. Instal·lació de serveis públics a l’entorn de l’av. del Mar. Instal·lació de jocs infantils a l’àrea de lleure de la Sentiu. Jocs per a la gent gran a la plaça de la Concòrdia. Pista poliesportiva a can Llong –Àrea de lleure de la Sentiu. Instal·lació de jardineria i mobiliari mòbil a la plaça de Francesc Macià. Arranjament d’espais a la plaça del Pare Poveda. Jocs per a la gent gran al parc del Calamot. Adequació de rampa d’accés entre l’av. de l’Eramprunyà i la rambla de Pompeu Fabra. Construcció de parc infantil a l’av. de l’Eramprunyà. Prolongació de carril bici al carrer de la Riera de Sant Llorenç. Transformació skateparc existent a Gavà Mar. Adequació del parc infantil de Sant Martí. i instal·lació de jocs adaptats i plantació d’arbrat.

A partir d’ara, ja finalitzat el període de votacions i comptabilitzats els resultats del procés, els serveis tècnics municipals realitzaran els tràmits necessaris per tal de procedir a executar els 15 projectes escollits al llarg del 2019.

42 intervencions a l’espai públic

Fruit del Junts fem barri, ja s’han executat una quarantena d’obres als barris de Gavà. De la primera edició de 2014 van sorgir 24 intervencions. Destaquen els primers correcans de la ciutat, el circuit d’exercicis físics del parc del Mil·lenni i un parc infantil a Can Tries, així com la millora de la protecció de les dunes al passeig Marítim i la millora de la seguretat de la rotonda de la Sentiu.

De la convocatòria de 2016 van sortir 18 obres, la gran majoria d’elles ja són una realitat: la retirada d’una de les dues alineacions d’arbrat de les voreres del carrer de Sant Lluís; la renovació de l’enllumenat de l’avinguda de Joan Carles I i de l’entorn del carrer de Manuel de Falla, i la creació de pistes de petanca a la Sentiu i al carrer de Sant Martí, així com la renovació del mobiliari de l’àrea de lleure de la Sentiu. També s’han creat nous espais d’expressió artística i d’activitat física a l’aire lliure adreçats als joves: les pistes multiesportives al parc del Calamot i al parc del Mil·lenni, els murs lliures per a grafits, i la ampliació de la pista de skateparc del Calamot juntament amb el parc d’street work out al mateix parc que entrarà en funcionament a finals de juliol. També estan en curs les obres d’adequació del Camí de can Pardal i la reubicació de contenidors, dues actuacions que tenen lloc al barri de Bruguers, on també s’estan construint un parc infantil que entrarà en funcionament l’agost.

Els propers dies també començaran les últimes obres de Junts Fem Barri 2016. Aquests projectes són l’adequació del parc infantil de la plaça Catalunya i l’arranjament de la plaça del Pare Poveda, així com la instal·lació de fonts a diferents punts de la ciutat, l’arranjament puntual de la pavimentació de voreres a la Sentiu i l’arranjament del parc Sant Jordi.