17500 persones visiten la mostra agrícola
17500 persones visiten la mostra agrícola

La Fira d’Espàrrecs de Gavà va donar per conclosa, anit, la seva 67ª edicició després de comptatbilitzar 17.500 visites a la mostra agrícola. Per a l’Alcaldesa Gemma Badia, es tracta d’una molt bona xifra que demostra que “aquest esdeveniment està viu i arrelat a la nostra ciutat” i que després de l’obligada aturada de dos anys derivada de les restriccions de la pandèmia “la gent tenia moltes ganes de gaudir-la”

Badia també ha volgut destacar l’esforç del teixit social i econòmic de Gavà per ser presents en el certamen i, en especial de la pagesia. Un sector que “malgrat les dificultats, no defalleix per mantenir viva la tradició. Des de l’Ajuntament estarem sempre al seu costat, donant-li suport i posant en valor el seu treball i esforç”

La Mostra Agrícola ha tornat a ser el punt neuràlgic de la Fira, amb un total de 64 participants que han elaborat les tradicionals paneres en les seves diferents modalitats: paneres artístiques de verdures (13), paneres artístiques de llavors (29), els lots d’espàrrecs (14) i les paneres de verdures (7). Les diferents peces presentades han estat de gran qualitat.

De la seva banda, el Mercat de Pagès ha comptat amb 4 expositors de venda directa que han venut un total de 1.500 quilos de verdura i 650 manats d’espàrrecs.

En el marc de la 67 edició de la Fira d’Espàrrecs s’ha celebrat GastroGavà, amb la presència de 15 restaurants, que ha tornat a ser un èxit i es reivindica com un dels principals atractius del certamen. Enguany s’han servit 16.551 tapes, un 20% més respecte a l’any 2019. Dissabte al migdia ha estat el torn on més degustacions s’han donat amb un total de 4.335. La resta de degustacions servides s’han repartit entre divendres nit (3.728), dissabte nit (4.246) i diumenge al migdia (4.242).

La Fira també ha estat un aparador pels comerços amb la Mostra Comercial, Artesanal i d’Automoció que s’ha distribuït al llarg del carrer de Sant Pere, entre Martí l’Humà i Montflorit. Un total de 56 expositors han mostrat les seves ofertes comercials ocupant un total de 82 espais firals. Així mateix, enguany i per primer cop en el marc de la Fira s’ha celebrat la Mostra d’Entitats durant tota la jornada de dissabte. Un total de 38 entitats gavanenques de diferents àmbits han donat conèixer les seves activitats i han amenitzat la Mostra amb tot un ventall d’activitats i actuacions. Així mateix, s’ha comptat amb la presència de 7 entitats esportives.

Al llarg del cap de setmana s’han portat a terme tot un seguit d’actuacions. Divendres i dissabte nit la vetllada va estar amenitzada per dos concerts que van comptar amb la presència de 2.600 persones. De la seva banda, més de 6.000 participants han gaudit de les activitats infantils i esportives que s’han desenvolupament durant la Fira.