GastroGavà
GastroGavà, aquest migdia

GastroGavà es reivindica un any més com una de les principals atraccions de la Fira d’Espàrrecs. Les cues que es formen a l’hora de dinar i de sopar són considerables, i és molt però molt complicat trobar un lloc per asseure’s a provar les tapes que han preparat els 15 restauradors de la ciutat que hi participen a l’edició d’enguany.

Un d’aquests restaurants és Kilómetro Rojo, un “delivery take away de menjar japonès fusió que porta només 9 mesos obert”, en paraules de Carla Ramírez. És, per tant, la primera vegada que participen a GastroGavà, un esdeveniment que tot i això “ja coneixíem i teníem ganes de prendre-hi part perquè tot és molt bonic, creiem que és molt important utilitzar un producte local com l’espàrrec”.

També participa en aquest GastroGavà el restaurant Mar de Pins. El seu xef, Carles Hernández, ha destacat que “no és la primera vegada que estem aquí i sempre ens animem perquè per nosaltres el producte de proximitat, com ara l’espàrrec o la carxofa, el tenim en conte al llarg de tota la temporada”. A més, el xef de Mar de Pins també posa en valor que “la Fira dels Espàrrecs és una festa on volem estar per compartir el treball amb la resta de restauradors de la zona”.

El restaurant Tasta’mm tampoc és precisament un nouvingut a GastroGavà. Isidro Usach ens ha explicat que “participem perquè volem col·laborar amb aquest esdeveniment de ciutat i també ens volem donar a conèixer a la ciutadania”. Enrique Esteban, de la seva banda, destaca que “participar aquí és un sacrifici perquè baixa la productivitat, però mereix molt la pena perquè és un dia divertit, ens reunim gent de diversos llocs, i és bonic passar temps aquí tots plegats”.

Els que sí que participen per primera vegada són els de la pizzeria A Rolete. Martín Omar González, el xef i gerent del restaurant, ha volgut posar de manifest que el que els ha portat a participar ha estat “sobretot la curiositat per l’espàrrec, que és un producte molt important en aquesta zona, i tot i que sempre he tingut molt afecte per aquest producte la veritat és que mai l’havia treballat, tenia un compte pendent amb l’espàrrec i crec que aquest era el moment precís per poder estar aquí”.

GastroGavà
És molt complicat trobar taula a GastroGavà a les hores de dinar i sopar