20 anys Esbart Brugués

L’Esbart Brugués celebra aquest dissabte el seu 20è aniversari amb un gran gala al parc de la Torre Lluc a partir de les 21 hores. L’espectacle, segons el seu director, Joan Martí, “serà molt emotiu, perquè aplegarà dansaires de totes les èpoques”

Segons Martí, que ha estat a l’Esbart durant aquestes dues dècades, “hem passat etapes de tota mena. Ara som bastants, encara que sempre ens falten nois”. Martí que va entrar al grup essent un infant de només 8 anys, diu que al principi “l’objectiu era recuperar les danses tradicionals catalanes” i que, “després, amb l’entrada com a directora d’Azahara Abadias, es va veure un canvi, perquè a més dels balls populars es va introduir un format més d’espectacles i es van fer viatges a l’exterior”. Tot seguit, quan va passar Martí a la direcció es van modernitzar creant espectacles propis com “el Petjades en el temps” i els innovadors “Pastorets dansen” i van incrementar el nombre d’actuacions exteriors més actuacions.

Malgrat tot, i segons reconeix Joan Martí, “l’essència del grup és mantenir-se fidel a les arrels populars” i, prova d’això, és l’afany per “mantenir vives danses tan nostres, com la Tornaboda de Carnaval, o la recent recuperació del Ball de Rams de Festa Major” que al 2017 van instaurar i que aquest Sant Pere repetiran. Justament, per tal de preparar aquesta activitat, diumenge, a les 19 hores, començaran els assajos, al Centre Cultural perquè tothom qui ho vulgui aprengui la coreografia i se sumi a la dansa que tindrà lloc el dia 29 de juny, a la sortida de la missa del Patró, a la mateixa plaça de l’església. Els altres dos assajos es faran el dies 25 i 26 de juny a les 20.30 hores.