La plaça de Jaume Balmes tornarà a acollir, dos anys després, l'espai gastronòmic GastroGavà
La plaça de Jaume Balmes tornarà a acollir, dos anys després, l'espai gastronòmic GastroGavà

La pandèmia va impedir que durant dos anys la Fira d’Espàrrecs i GastroGavà es pogués celebrar com sempre en un recinte firal amb l’afluència de visitants.

Enguany, GastroGavà tornarà a oferir les millors tapes de la gastronomia local, amb l’espàrrec com a protagonista, els dies 29 i 30 d’abril i 1 de maig, a la plaça de Jaume Balmes. Una oferta de qualitat i amb una elaboració especial per a l’ocasió per part dels restaurants A Rolete Pizzeria, Al Karbón, Anhel, Cafè Teatre, Guasabi Street Sushi, Km0 Rojo, La Taperia, Lancaster Beach Club, Major 36, Mar de Pins, Mise En Place, Margu, Nostra Pizza, Sunset Burger i Tasta’mm. Com a novetat Tasta’mm oferirà un espai “apte per a celiacs” amb una deliciosa proposta gastronòmica sense gluten.

L’espai gastronòmic comptarà amb una mostra de vins de la mà del Celler Bacu’s i el Celler La Vinya.

Preus i horaris
Hi haurà degustacions amb diferents opcions de tiquet. Un de 4 tapes i 2 begudes per 12 euros, una altra d’1 tapa i 1 beguda per 3,5 euros, i 4 tastos de vins i una copa per 10 euros.

GastroGavà estarà obert el 29 d’abril, de 19 a 22.30 h, i dissabte 30 d’abril, de 12 a 16.30 i de 19 a 22.30 h. Servei de barra durant el concert de nit a la plaça de Jaume Balmes, i diumenge, 1 de maig, de 12 a 16.30 h.

Durant la presentació de Temps d’Espàrrecs i la Fira, fa unes setmanes, el xef del restaurant Anhel, Joan Campanyà, va agrair “sincerament a la pagesia del poble l’esforç que ha fet per mantenir viu aquest producte perquè és un producte fantàstic”. El xef de Mar de Pins, Santi Peñarrocha, va dir que GastroGavà és “per als restauradors ’l’aparador que gairebé tot l’any estem esperant per poder donar difusió a tot aquell producte que hem treballar al llarg de l’any en les nostres cuines”.

Aquest any, l’espai gastronòmic, que està organitzat per l’Ajuntament, amb la col·laboració de l’Agrupació de Restauradors de Gavà i la producció de l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat, comptarà amb un interessant programa musical i d’activitats al llarg dels tres dies.

GastroGavà a la carta

Entre el 22 abril i el 8 de maig alguns dels principals xefs de la ciutat reprenen la proposta gastronòmica “GastroGavà a la carta!” per poder gaudir directament als restaurants participants de propostes de plats i menús amb espàrrec.

Aquesta proposta afegeix un granet de sorra més a l’oferta singular i amb personalitat pròpia que farà de GastroGavà una experiència gastronòmica única. Els participants en aquesta edició són A Rolete Pizzeria, Al karbón, Anhel, Cafè Teatre, Catalina, El Far de l’Illa, La Pineda, Lancaster Beach Club, Major 36, Mar de Pins, Margu, Masia Solior, Mise En Place, Nostra Pizza i Tasta’mm. També hi participaran Celler Bacu’s i Celler La Vinya.