30.000 visitants a la Fira 2019

L’Ajuntament de Gavà xifra en 30.000 els visitats, que durant aquest cap de setmana han passat per la Fira d’Espàrrecs. La mostra que anit va concloure amb el tradicional lliurament de diplomes a les famílies pageses que han elaborat paneres per a la mostra agrícola ha comptat amb un gran nombre d’activitats, moltes de les quals organitzades per les entitats locals. L’alcaldessa Raquel Sánchez ha fet una valoració “molt positiva del certamen” destacant “el gran nombre de visites rebudes de persones vingudes també d’arreu del territori català”. Per Sánchez “la fira és i serà un dels nostres esdeveniments més importants que manté la seva essència agrícola gràcies a la ferma implicació de la pagesia local que novament s’ha bolcat en l’elaboració de les paneres presentant un treballs que han deixat perplexes per la seva creativitat, bellesa i qualitat”

El president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella, també s’ha mostrat molt “satisfet pel resultat d’aquesta fira, perquè la participació en la mostra agrícola ha estat molt bona, amb més de 75 lots, xifra que al meu entendre supera les expectatives inicials, especialment si tenim en compte la poca pagesia que quedem”, és per això que Pañella valora i agraeix enormement “l’esforç que ha fet el sector” assegurant que “és un veritable motiu d’orgull”.

L’alcaldessa també ha fet “un balanç positiu del funcionament de la resta d’espais de la fira, com ara GastroGavà, que amb la participació de 18 restaurants, un any més, s’ha lluït amb bon servei i amb tapes de qualitat amb l’espàrrec com a producte estrella així com la resta d’activitats organitzades com els showcookings i les actuacions musicals”.

Sobre el futur del certament, Sánchez entén que “es va en la bona línia” i entén que “cal seguir treballant plegats i donant suport a la pagesia, no només quan s’ha de muntar la fira, sinó en el seu dia a dia, perquè, sens dubte, el seu ofici no és fàcil. És una feina dura que requereix molt de sacrifici i, per aquesta raó, des del de consistori els seguirem donant tot el suport possible”.