31 Jocs Florals de Gavà

8 centres educatius de la ciutat han participat, enguany, en la 31ª edició dels Jocs Florals, un certamen de poesia organitzat pel Centre Cultural que pretén fomentar entre l’alumnat el gust per les lletres en català

El jurat, ha hagut de llegir i valorar més 310 composicions, que han estat les seleccionades pels propis centres i, de les quals, a l’igual que l’any passat, han valorat “des de la creativitat, a la mètrica i l’ús de la llengua fins a la profunditat dels sentiments expressats” destacant el fet que “molts dels alumnes han mostrat el seu interès per participar perquè han presentat obres en diferents categories o han fet acròstics, la qual cosa representa una dificultat afegida”. També s’ha fet esment “a la participació de joves d’altres orígens que han mostrat el seu esperit de superació i la voluntat d’integració”.

El 41,90% de les poesies (130) han estat del tema amor dedicats enguany a la família. El 34,2% dels treballs (106) s’han presentat amb el tema l’amistat en la categoria fe i el 23,9% (74) restant ho han fet de sota el paraigua de “Flor Englantina” a Pàtria, enguany, dedicat als espàrrecs i la pagesia.

Els participants han estat nois i noies dels l’institut El Calamot i el Bruguers, els col·legis Immaculada Concepció, Sagrada Família i Sagrat Cor i les escoles Eramprunyà, Jacme March i Marcel·lí Moragas que cursen, des de cinquè de Primària a segon de Batxillerat i l’estructura dels premis es fa per categories, cada dos cursos amb premi d’honor i tres guardons més en cada categoria, i diversos accèssits.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, qui també va voler participar d’aquest acte, els va voler “felicitar per l’esforç i bon treball” així com als centres i a les famílies perquè, al seu entendre, “es tracta d’una iniciativa que contribueix a posar en valor la gran riquesa de la llengua catalana, un tresor que cal preservar”. Segons Sánchez, amb aquest acte, “es posa en valor la cultura, que juntament amb l’educació, esdevenen dos pilars bàsics per fer avançar la societat” raó per la qual han expressat el seu compromís de “seguir treballant per fomentar-la”.

Raquel Sánchez va lloar l’esperit dels Jocs Florals.

 El president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella, va agrair a la organització “la tria de la pagesia com a tema” assegurant que “moltes composicions m’han emocionat i sorprès gratament” i assenyalava que “l’ofici de pagès, tot i ser dur és gratificant” i que “el sector a la ciutat s’esforça per seguir amb empenta i il·lusió”.

Josep Pañella va agrair la tria de la pagesia, com a tema d’enguany.