Torneig internacional de beisbol i softbol Vila de Gavà
Un moment del torneig, aquest matí a Can Torelló

El Club Beisbol i Softbol Gavà ha organitzat aquest matí el 33è Torneig internacional de beisbol i softbol Vila de Gavà. La competició, que ha tingut lloc a la Zona Esportiva de Can Torelló, ha acollit la participació de 7 equips, tots catalans excepte un vingut de Pinaud (França). El torneig se centra cada any en una categoria infantil en concret, i enguany ha estat el torn de la Sub10.

Mireia Pertegàs, presidenta del Club Beisbol i Softbol Gavà des de fa ben poquet, ens ha recordat que aquest “és un dels torneigs més antics de Catalunya i, de fet, de tota Espanya”, i ha destacat que “per nosaltres és un compromís com a club seguir organitzant-lo cada any, sempre amb el suport de l’Ajuntament com és habitual cada any”.

Pertegàs posa de manifest que l’objectiu a l’hora de continuar muntant aquest torneig és “seguir donant a conèixer el beisbol tant a la nostra ciutat com arreu de Catalunya, volem que els infants tinguin la seva oportunitat de poder practicar-lo i de fer equip. A més, crec que és un esport que està tornant a tenir força importància”.

En relació amb la pràctica d’aquest esport per part dels més petits, la presidenta del Club Beisbol i Softbol Gavà n’és conscient que “el futbol realment és l’esport mare i, sense voler, és el que els inculquem de manera potser inconscient, però amb el beisbol els donem una alternativa més per gaudir, per tal que puguin practicar un esport diferent i s’ho puguin passar bé”.

La sort que tenen (que tenim tots, de fet) en aquest sentit és que el Baix Llobregat “és una zona on el beisbol té històricament molta importància, nosaltres de fem aquest any complim 50 anys i aquí hi ha clubs molt importants, així que fer aquest torneig aquí a Gavà té també aquest punt de connexió”. Tant Gavà com Viladecans i Sant Boi són, per exemple, tres ciutats on “el beisbol està molt arrelat, no som els clubs més antics perquè a Catalunya hi ha clubs com l’Hèrcules que ho són més, però està clar que els clubs d’aquestes tres ciutats han arribat molt lluny en moltes categories”.