40 anys de la Casa de Aragón
Alguns dels qui han estat presidents van bufar les espelmes.

La Casa de Aragón de Gavà, Viladecans i Castelldefels ha celebrat aquest cap de setmana una festa per commemorar els seus 40 anys de vida. La vetllada es va viure dissabte a la tarda al Casal Municipal de Cultura American Lake i en ella es va nomenar, com a soci d’honor del 2019, Miguel Gallego qui ho va rebre amb gran alegria i molta sorpresa perquè assegurava que “no en tenia ni idea”.

Miguel Gallego, al centre, és el soci d’honor 2019.

Miquel Ávila, que ha revalidat el càrrec de president de l’entitat, destacava “el paper actiu i vital que la junta ha portat a terme durant l’època difícil que s’ha travessat, amb dificultats econòmiques per poder mantenir la seu social i que, sortosament ho hem anat superant”. Ávila assenyala que “la nova junta està integrada per gent molt jove, amb gran il·lusió i empenta per muntar activitats i desitjant que tothom les gaudeixi, amb l’objectiu, sempre present, de posar en valor i difondre les tradicions i la cultura aragonesa”.

Durant l’acte també es va fer un passi amb els diferents vestits regionals que durant, aquests 40 anys, l’entitat ha lluït explicant les característiques dels mateixos i la seva evolució i canvis de moda.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, els va voler “felicitar” i “animar a seguir amb la mateixa força que sempre us ha caracteritzat i us ha permès superar anys de dificultat” i s’ha compromès a “seguir donant-vos tot el suport possible des de l’Ajuntament”. Sánchez ha destacat la tasca de l’entitat per “mantenir viva la cultura aragonesa, una identitat que, sumada a la d’altres pobles que en el seu dia van arribar a la ciutat per construir un futur millor, han contribuïil i el concert de jotes a carifa del perbil i el concert de jotes a ca40 anys han Llut a fer progressar Gavà i a configurar el seu caràcter ric i divers”.

La festa va seguir amb un intercanvi d’obsequis, un pastís d’aniversari, on els diferents presidents que ha tingut la Casa d’Aragó van ser els qui van bufar les 40 espelmes, la rifa del pernil i el concert de jotes a càrrec el grup Añoranza.