6 joves de Gavà participen en un ral·li solidàri pel desert
Els joves participants d'UNIRAID amb el regidor Èric Plaza i el tinent d'alcalde Germán Barrena

Els participants gavanencs, distribuïts en tres equips de dos persones, són Adrià González i Edu Montalegre, Darío París i Joan Buesa i Luis Goyugo i Germán Andreu, tots ells fa molts mesos que treballen per posar a punt els vehicles que, segons les normes de la organització, han tenir un mínim de 20 anys d’antiguitat i no comptar amb tracció a les 4 rodes.

Cadascun d’ells ha adquirit un cotxe antic, de més de 20 anys, que han posat a punt, i amb el que pensen recórrer els deserts del Marroc, durant nou dies, i al llarg de set etapes.

Els tres cotxes que hi participaran són un Renault 5, un Suzuki Swift i un Ford Escort que sumen més de 80 anys. Cadascun d’aquests vehicles s’ha carregat amb 40 quilos de material solidari que es farà arribar a les persones que més ho necessitin.

L’Uniraid arrencarà aquest dissabte 15 de febrer i s’allargarà fins al diumenge 23. Al llarg d’aquests dies, els cotxes recorreran carreteres de muntanya, pistes, sorra i dunes, i els conductors comptaran només amb l’ajut d’un “road book”, un mapa i una brúixola. ”.

Joguines i roba són el material que els joves portaran a diversos pobles del Marroc, a més porten 12 focus de 100 watts d’alimentació solar que s’instal·laran a un internat.

El regidor de Joventut, Mediació, Cooperació, Pau i Solidaritat va acomiadar els joves “l’Ajuntament -va explicar el regidor- des de la regidoria de Dret Humans hem volgut donar suport a aquesta iniciativa que portarà joguines i menjar a alguns dels pobles més pobres del Marroc”.

La idea és gaudir del viatge de 7 dies des Tànger a Marràqueix on es combinarà la conducció per carreteres de muntanya, pistes, sorra i dunes. Es creuarà el Marroc per l’interior, travessant l’Atles en direcció al desert de Erg Chebbi, on es farà el lliurament dels més de 40 quilos de material escolar i solidari que portarà cada vehicle en llogarets seleccionats prèviament per l’Organització.

Etapes previstes:

Dissabte 15/02: Tànger – Meknes
Diumenge 16/02: Meknes – Gourrama
Dilluns 17/02: Gourrama – Erg Chebbi
Dimarts 18/02: Erg Chebbi – Erg Znigui
Dimecres 19/02: Erg Znigui – (etapa marató)
Dijous 20/02: (etapa marató) – Knob
Divendres 21/02: Knob – Marràqueix
Dissabte 22/02: Marràqueix – Marràqueix
Diumenge 23/02: Marràqueix – Tanger