Uniraid
Els 6 joves gavanencs que participen a l’Uniraid expliquen el seu viatge

Aquest dijous, Gavà acomiadarà els 6 joves de la nostra ciutat que, a partir de dissabte, participaran a l’UNIRAID 2020 pel desert del Marroc. Aquesta aventura no és una cursa de velocitat i tampoc un ral·li, sinó més avisat un viatge solidari pel país que es fa per novè any i en el que hi prenen joves estudiants d’entre 18 i 28 anys d’Espanya, Portugal i Andorra.

Els participants gavanencs, distribuïts en tres equips de dos, són Adrià González i Edu Montalegre, Darío París i Joan Buesa i Luis Goyugo i Germán Andreu, tots ells fa molts mesos que treballen per posar a punt els vehicles que, segons les normes de la organització, han tenir un mínim de 20 anys d’antiguitat i no comptar amb tracció a les 4 rodes. Amb aquestes premisses, i tal i com ells mateixos reconeixen “ja està clar que no es tracta de fer bones marques”. La idea és gaudir del viatge de 7 dies des Tànger a Marràqueix on es combinarà la conducció per carreteres de muntanya, pistes, sorra i dunes. Es creurà el Marroc per l’interior, travessant l’Atles en direcció al desert de Erg Chebbi, on es farà el lliurament dels més de 40 quilos de material escolar i solidari que portarà cada vehicle en llogarets seleccionats prèviament per l’Organització. A continuació es dirigiran a Marràqueix, on faran un dia de turisme, i després tornaran a Tànger, final del recorregut. Es dormirà 3 nits en hotels, 4 en campaments organitzats enmig del desert i 1 nit, la de l’etapa marató, en vivac lliure envoltats de dunes. El repte passa per superar les 7 etapes amb només un roadbook, un mapa i una brúixola (sense GPS ni dispositius electrònics) i arribar a destí per repartir el mínim de 40 quilos de material solidari.

 

ETAPES
Dissabte 15/02: Tànger – Meknes
Diumenge 16/02: Meknes – Gourrama
Dilluns 17/02: Gourrama – Erg Chebbi
Dimarts 18/02: Erg Chebbi – Erg Znigui
Dimecres 19/02: Erg Znigui – (etapa marató)
Dijous 20/02: (etapa marató) – Knob
Divendres 21/02: Knob – Marràqueix
Dissabte 22/02: Marràqueix – Marràqueix
Diumenge 23/02: Marràqueix – Tanger

 

Qui vulgui desitjar sort als nostres gavanencs els podrà acomiadar aquest dijous, a les 17.30 hores a la plaça de Jaume Balmes.