curs

Nervis, cares de son i rialles pel retrobament amb els amics. Són els ingredients indispensables de qualsevol tornada a l’escola, i aquest 6 de setembre no ha estat diferent. Enguany el curs s’ha avançat uns dies, però tant els pares i mares com l’alumnat ja tenien ganes de tornar a la rutina. Més de 6000 alumnes d’educació infantil primària i secundària s’han congregat a les portes dels centres educatius minuts abans de les 9 del matí per començar les classes.

Al Salvador Lluch han rebut la visita de l’alcaldessa de Gavà, i la seva directora Carme Fernández, ha explicat la feina que han fet per preparar el curs: “Ho teníem tot pràcticament lligat al juliol. Vam treballar molt i amb molta tranquil·litat, perquè el ritme és diferent i et permet desenvolupar més la part de creativitat i treball en equip”. Respecte a la supressió de línies d’I3, Fernández ha dit que “ens agradaria tenir els dos cursos i que estiguessin totes les classes plenes, perquè estem acostumats a treballar amb molt intercanvi d’alumnat, però ens hem adaptat”. Gemma Badia ha volgut destacar, per davant de tot, “la feina tan important que estan fent els serveis educatius de les diferents escoles de la ciutat i, sobretot, l’escola pública, que està passant per un moment en el què potser falten serveis. Avui, però, el més important és reivindicar el treball del professorat i dels claustres, i que els nens i nenes gaudeixin del curs i que aprenguin molt”.

A la porta de l’escola, tant els infants com els pares i mares parlaven del que significa la tornada a l’escola. L’Alejandro Rubio, pare de l’Arnau, que comença segon, ha assegurat que “ens ha costat una mica despertar-nos, però portem un parell de dies llevant-nos una mica més aviat per agafar la rutina. Ja ho trobàvem a faltar”. La Rosa Navarro i el Sergio Lao tenen un fill i una filla escolaritzats al Salvador Lluch, que els sembla molt bon col·legi: “Hi ha una mica de nervis, però estan contents. Nosaltres ho afrontem amb ganes de tornar a la rutina i a la normalitat, després de les vacances els nens ho necessitaven. A veure si la calor afluixa una mica i poden estar a gust a l’escola començant abans”.

D’altra banda, un grup d’amigues que comencen cinquè parlen de les assignatures que tenen més ganes de començar, com Educació Física, Plàstica i Informàtica, i les que no els hi agraden tant, com les matemàtiques (un clàssic). La Paula Calvo diu que està “nerviosa per començar 5è, veure a les meves amigues després de tot l’estiu i comprovar que ens hem fet més grans”.

L’alcaldessa Gemma Badia i la resta de la comitiva municipal s’han apropat també a l’Escola d’Educació Especial Maria Felip, on han estat rebuts per la directora Lupe Carreras.

A Gavà, el nou curs ha arrencat amb divuit grups a Infantil 3, tres menys que l’any passat. N’han perdut un les escoles Salvador Lluch i L’Eramprunyà i el Col·legi Sagrat Cor. I a primer de Secundària, per la seva banda, s’han mantingut la vintena de grups que ja hi va haver el curs passat.