70 persones al sopar solidari 2019
Unes 70 persones es van sumar al sopar.

Prop de 70 persones van participar divendres al IV Sopar solidari del GavàMón. L’activitat, encabida en la programació del Gavàmón 2019 va tenir lloc al casal municipal de cultura American Lake i enguany els diners recaptats en el mateix es destinen al projecte d’empoderament de la dona que l’Associació Mujeres Burkina desenvolupa a Burkina Faso.

La presidenta de l’Associació Mujeres Burkina, Montserrat Riba, es mostrava “molt agraïda per aquest suport i precisava que “la situació de les dones en aquell país és molt precària perquè no tenen cap poder de decisió ni a casa dels seus pares ni a casa del seu marit. El seu rol és tenir fills, sotmetre’s a la voluntat del seu marit i assegurar la cuina així com les altres tasques domèstiques”.

Riba explica que “els diners recaptats serviran per reforçar un projecte d’autoocupació a la zona de dones que treballen elaborant teixits que després venen, i també contribuiran a un fons comú d’ajut a aquelles dones que ho necessitin, ja sigui perquè tenen un fill malalt o perquè han perdut el marit

Un any més, l’alcaldessa Raquel Sáchez, es va sumar a l’acte.

L’Associació Mujeres Burkina

Aquesta entitat està integrada per un grup de professionals amics, que sensibilitzats per la gran capacitat de lluita de les dones de Burkina malgrat l’extrema precarietat en la qual viuen, han decidit contribuir perquè puguin tirar endavant elles, i les seves famílies. El seu compromís és que totes les donacions que es recullin es dediquin íntegrament a projectes de l’associació que es desglossen en:

  •    Donar microcrèdits per a fomentar l’autoocupació.
  •    Col·laborar en l’alfabetització, educació en higiene i nutrició
  •    Donar formació en cooperativisme i fomentant la seva associació i ajuda
  •    Facilitant l’accés a la salut.