750 persones es van vacunar ahir a Gavà sense cita prèvia
750 persones es van vacunar ahir a Gavà sense cita prèvia

Un total de 750 persones, segons concreta l’alcaldessa Gemma Badia a través del seu perfil a les xarxes socials, van passar durant el dia d’ahir pel Parc Arqueològic de les Mines de Gavà per rebre la tercera dosi de la vacuna de la Covid-19. Es tracta d’una jornada intensiva adreçada a persones més grans de 60 anys amb la pauta completa i on no calia disposar de cita prèvia .

Daniel Rivilla Frias, adjunt a la direcció del Servei d’Atenció Primària Delta del Llobregat ha explicat que “a més de la dosis de reforç de la Covid-19 algunes persones també han rebut la inoculació contra la grip”. Rivilla també ha dit que “les properes intervencions per vacunar encara no tenen data. En principi anirem setmana a setmana i en funció dels percentatges de vacunació intentarem fer accions com aquesta”.

D’altra banda, el Departament de Salut ha obert ja la vacunació de la dosi de record per a totes les persones d’entre 40 i 49 anys, que ja poden demanar cita a través del portal vacunacovidsalut.cat. Paral·lelament també es prioritza aquesta dosi de record per a les persones de 50 anys o més, així com pels vacunats amb Astrazeneca i Janssen

Reducció de quarentenes

La quarantena de positius sense símptomes i també per als contactes estrets no vacunats, que són els que ara estan obligats a fer l’aïllament, es redueix a 7 dies i no caldrà fer-se un test per donar per acabada la quarantena. En cas de tenir símptomes, caldrà fer els 10 dies establerts. L’argument és que la variant òmicron -predominant aquesta sisena onada- provoca més contagis, però més lleus.