796 persones donen sang a Gavà des del març

Un total de 796 gavanencs i gavanenques han donat sang en el decurs de les diverses les campanyes especials fetes a la nostra ciutat pel Banc de Sang i Teixits des de l’inici de la pandèmia. Han estat diversos els dispositius muntats, els primers a la sala d’actes de la biblioteca Josep Soler Vidal i darrerament al Casal Municipal de Cultura American Lake, establint totes les mesures anti-covid, amb més espai i establint una sistema de cita amb reserva prèvia a través del seu web per evitar aglomeracions de persones i esperes innecessàries.

L’Alcaldessa, Raquel Sánchez, a través de les seves xarxes socials ha volgut “agrair la solidaritat” de tots ells, en especial a les “82 persones que donaven sang per primera vegada per haver-se sumat a aquest gest altruista que salva vides davant les adversitats”.

Calen reserves

Actualment, els nivells de reserva de sang se situen entorn dels vuit dies, quan el nivell òptim es troba entre els deu i dotze dies. Des del Banc de Sang i Teixits, tanmateix, apunten que a causa de la pandèmia s’està vivint una situació molt incerta i que és molt important que no s’abaixi la guàrdia. De fet, en el còmput general de Catalunya, es requereixen al voltant de 800 o 1.000 donacions de sang diàries perquè es puguin mantenir les reserves.