Caminada per l'Alzheimer
Milian, penjant un cartell de la Caminada per l'Alzheimer 2023 a la seu de F.A.GA.

L’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Gavà (F.A.GA.) organitza el proper diumenge, 17 de setembre, la 8ª Caminada per l’Alzheimer. L’activitat té l’objectiu de “sensibilitzar a la població del que és la malaltia de l’Alzheimer, així com també poder integrar tant a la persona diagnosticada com a les seves famílies dins de la societat amb els actes i activitats que es fan en el dia a dia, i això és molt important perquè l’Alzheimer és una malaltia que aïlla tant al malalt com a la seva família”, ens destaca Meritxell Milian, que és directora social de F.A.GA.

A la mateixa caminada també “oferirem als assistents informació sobre què és la nostra associació i quins serveis oferim”, objectiu aquest gens menyspreable tenint en compte que F.A.GA. espera una assistència d’entre 300 i 500 persones. De fet, “a dia d’avui tenim ja uns 100 inscrits i, per l’experiència prèvia que tenim dels altres anys, els últims 15 dies és quan ve més gent a inscriure’s”. Per formalitzar aquesta inscripció es pot anar directament a la seu de F.A.GA., al carrer de Guifré el Pelós, 12, o també es pot fer online aquí. La inscripció suposa una donació de 5 euros per poder sufragar els costos de manteniment de l’entitat.

Enguany, en comptes de l’habitual pack de motxilla + gorra que es solia donar als assistents fins l’edició de l’any passat, F.A.GA. entregarà una samarreta de la caminada que es podrà recollir a la seva seu entre el 12 i el 15 de setembre en horari de 08:00 a 14:00 hores. La inscripció, a més, també dóna dret a un esmorzar solidari en el decurs de la caminada.

L’activitat donarà inici a les 9 del matí de l’església de Sant Pere, i enguany “com a novetat tindrem als Castellers de Gavà, que ens acompanyaran fent un pilar per donar el tret de sortida a la caminada”. Aquesta és la sortida pels que volen fer el recorregut llarg, amb arribada prevista al monument de la vela de Gavà a les 10 del matí. Hi haurà una segona sortida per fer un recorregut més breu, amb inici al mateix monument de la vela i arribada al carrer Alcanar, que donarà inici a les 10:15 hores.

Quan tothom hagi arribat al carrer Alcanar donaran inici les actuacions previstes i el servei de bar. A les 11 del matí hi haurà una classe de salsa a càrrec de Salchatea, i a més també “hi haurà una demostració de la feina que es fa amb els nostres usuaris del centres en aquesta entitat”. I, per últim, a les 12:00 hores actuaran Jordi Ortega i Dani Blanco. Està previst que totes les activitats d’aquesta Caminada per l’Alzheimer 2023 acabin a les 13:45 hores. L’activitat compta amb la col·laboració de Cal Delaida, que “a mig recorregut oferirà fruita a tots els participants”.