8M Gavà es declara municipi feminista

Gavà s’ha sumat aquest 8M al Dia de les Dones fent la lectura d’un manifest reivindicatiu a la plaça de Jaume Balmes. Va ser a primera hora de la tarda, just abans de la sortida dels dos autocars que van marxar a Barcelona per prendre part en la manifestació unitària. L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, qui va encapçalar l’acte va fer “una crida a la unitat de totes dones i la complicitat dels homes per poder avançar cap a la igualtat, amb més força, especialment en moments com els actuals on cal fer front a les reaccions de la dreta més retrògrada que ens vol fer retrocedir.

L’alcaldessa precisa que “el dia d’avui serveix per fer fer-nos visibles, per remoure les consciències adormides, i per reivindicar l’encara més difícil situació que viuen moltes dones en països, on néixer dona esdevé un càstig . Sánchez també ha volgut “condemnar amb fermesa la xacra de la violència masclista, que ens colpeja dia rere dia, i que, per combatre cal exigir que s’hi destinin més recursos i que “s’ha de d’estar al costat de les dones que es troben en una situació de major vulnerabilitat”.

L’alcaldessa també ha posat èmfasi en la necessitat de “lluitar juntes, superant les diferències, perquè quan les dones avancem, avança tota la societat”.

Manifest institucional

Dues joves van ser les encarregades de llegir el manifest institucional on Gavà s’erigeix com a “municipi feminista on s’impulsen diferents polítiques per trencar estereotips, vetllar per la igualat i combatre la violència masclista”.

En aquest sentit, el text feia esment a accions com “la formació a les escoles, els serveis i sanitaris, la seguretat i l’impuls d’un SIAD reforçat” i refermava que “és un camí feminista que no es pot abandonar”.

Gavà es declara “municipi contra la violència masclista, raó per la qual el manifest s’oposa a “la comarcalització dels jutjats de violència de gènere”, perquè “cal que estiguin pròxims raó per la qual s’exigeixen “més recursos a la Generalitat”.

El text conclou amb la denuncia de “la cultura del patriarcat que cossifica les dones i les fa objectes de comerç”, aposta per “lluitar per l’abolició de la prostitució i defensa el dret a caminar tranquil·les, i sense por, per les ciutats”.

També es van recordar que, durant aquests dies es fan diferents actes amb Motiu del 8M a Gavà com l’homenatge a les dones artistes que tindrà lloc aquest dilluns a l’Espai Maragall.