Gavà homenatja les dones artistes durant el mes de març
Gemma Badia, tinenta d'alcaldia i regidora d'Igualtat i Feminisme

Les dones artistes de Gavà són les protagonistes de la programació preparada per l’Ajuntament de Gavà per a la commemoració, el proper 8 de març, del Dia Internacional de les Dones.

La tinenta d’alcaldia i regidora d’Igualtat i Feminisme, Gemma Badia, ha presentat aquest matí la programació “com ja hem fet en anys anteriors, volem aprofitar aquesta commemoració –ha explicat Badia- per retre homenatge a dones que han estat poc reconegudes en la seva trajectòria professional. Aquest any hem posat atenció en l’art i en les dones artistes. En el món artístic les dones han estat tradicionalment invisibilitzades i partim d’un estigma que considera a les dones menys artistes que als homes i això no és cert”.

Gemma Badia ha explicat que “ens vam posar en contacte amb diferents entitats, escoles de música, dansa, teatre i arts plàstiques per escoltar propostes i el proper dia 9 a l’Espai Maragall farem un reconeixement a 27 dones de Gavà, per posar de relleu la seva importància i la seva tasca”.

Abans de l’homenatge, el 6 de març, tindrà lloc el sopar de dones a l’AC Gavà Mar a les 21 hores. Les dones interessades en assistir al sopar poder fer la inscripció al correu igualtat@gava.cat . Les places són limitades.

Diumenge 8 de marc, Dia Internacional de les Dones, l’Associació de Dones Clara Campoamor ha organitzat una performance de El violador eres tú i diverses activitats amb Mamifit, Gavà, el Grupo de lactancia materna i Adictas i Punto.

A las 16 hores, a la plaça de Jaume Balmes, començarà l’acte oficial de l’Ajuntament. La regidora d’Igualtat i Feminisme, Gemma Badia, ha explicat que “primer farem la lectura de manifest i cap a un quart de cinc sortirem cap a la manifestació de Barcelona. És important ser-hi present i fer força. L’autocar sortirà del carrer de Sant Pere, al costat del Pavelló Jacme March. Volem sumar-nos a aquesta manifestació perquè considerem que és molt important, hem de reivindicar els nostres drets i recordar que encara existeix una bretxa salarial important, encara tenim un sostre de vidre, encara vivim violència masclista i encara ens queda molta feina per fer”.

Més enllà del 8 de març, Gemma Badia ha destacat “la projecció del documental Las sin sombrero amb la presencia de la directora Tània Balló, el proper 10 de març; la 11ª Trobada popular Dia Internacional de les Dones que organitza l’AMPA del Jacme March, diumenge 15 de març; el dinar amb dones empresàries i emprenedores, el proper 26 de març i el cicle FemJAZZ ,el dia 27 de març ,amb la presència d’Eva Fernández, cantant i saxofonista de Yo pregunto.

El cartell d’aquest any és obra de l’artista Kudhae, membre la Comissió d’Art Urbà.