A Pie de Valla a Gavà
L'exposició sobre el drama migratori es podrà visitar a Gavà fins el 31 d'octubre.

Aquest dimarts s’inaugura a Gavà “A Pie de Valla”, una exposició fotogràfica d’Antonio Sempere creada per conscienciar sobre el drama migratori. La mostra encabida en el GavàMón i que es podrà visitar a la biblioteca Josep Soler Vidal fins el proper 31 d’octubre, va néixer al 2016 i, des d’aleshores ençà, ha estat presentada en diferents ciutats d’Espanya. En ella es documenta la vulneració sistemàtica dels drets humans en la frontera sud d’Europa, i esdevé una eina de denúncia social contra la política migratòria de l’estat espanyol i dels seus socis de la Unió Europea.

Antonio Sempere, que justament estarà present a Gavà dimarts per presentar l’obra, és foto periodista i treballa com a freelance per a les més prestigioses agències internacionals de premsa en el nord d’Àfrica. Col·labora amb diverses entitats socials a favor dels drets humans i és testimoni directe del drama de la immigració transfronterera, en les arribades i intents de salt a la tanca de Ceuta de les persones migrants d’origen subsaharià que habiten en els boscos marroquins pròxims a la frontera sud d’Europa. Les seves fotografies han donat la volta al món i han estat publicades en els diaris més prestigiosos en els cinc continents.

Sempere ha il·lustrat informes sobre vulneració de drets humans en la frontera sud d’Europa per a diferents organitzacions, entre elles Human Rights Watch corresponsal de l’agència internacional de notícies Pressenza, lloc global de periodisme i humanisme on cobreix la informació sobre fenòmens migratoris i drets humans.

La presentació de l’exposició, a càrrec de l’autor es farà aquest dimarts, 15 d’octubre, a les 18 hores.