A presó els lladres de mòbils detinguts pels Mossos de Gavà
Foto: Mossos d'Esquadra.

Agents dels Mossos d’Esquadra de Gavà van detenir, el 4 de novembre, cinc homes, de 20 a 39 anys, i veïns de Badalona i un menor d’edat, com a presumptes autors de cinc robatoris violència i intimidació i un furt a establiments de telefonia i pertinença a grup criminal.

En una primera fase de la investigació, conjuntament amb la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sant Boi de Llobregat, els agents van detenir, el dimarts 20 d’octubre, dos homes de nacionalitat romanesa, de 24 i 39 anys, com a presumptes autors de cinc robatoris amb violència i intimidació a establiments de telefonia de les comarques del Baix Llobregat, Tarragonès i Vallès Oriental.

Els lladres entraven als establiments comercials i, mitjançant la intimidació verbal als treballadors, sostreien els terminals de telefonia que es trobaven a la part oberta al públic, arrencant-los, literalment, de les seves bases expositores.

Els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs. La investigació continuava oberta i a l’espera de noves detencions.

En una segona fase de la investigació, els agents van tenir coneixement d’un robatori, el 4 de novembre, amb el mateix modus operandi, en una botiga de telefonia a Molins de Rei.

Immediatament, els investigadors van aturar el vehicle dels lladres, amb sis ocupants, quan intentaven donar-se a la fugida. Durant l’escorcoll, els agents van localitzar 23 telèfons mòbils sostrets de la botiga de Molins de Rei i van detenir-los. Es dona la circumstància que un dels arrestats ja havia estat detingut a la primera fase de la investigació.

Així mateix, els investigadors van aconseguir constatar la pertinença a grup criminal i, en col·laboració amb altres unitats d’investigació, van aconseguir relacionar-los amb altres fets violents.

Concretament, la Unitat d’Investigació de la comissaria de Cerdanyola va resoldre tres robatoris violents i un furt, tots a botigues de telefonia i, els investigadors de Sabadell els van aconseguir relacionar amb un altre robatori violent.

Els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar l’ingrés a presó provisional pels cinc homes. El detingut menor d’edat va passar a disposició de Fiscalia de Menors de Barcelona.