ACAPS
ACAPS I ACCeDE signen un acord de col·laboració

ACAPS (Associació Catalana Amics del Poble Sahrauí) Gavà-Viladecans i l’ONG gavanenca ACceDE (Associació Catalana per a la Cooperació, l’Esport, el Desenvolupament i l’Educació) han signat un acord de col·laboració amb una durada inicial prevista de dos anys, des de l’1 de gener d’aquest 2021 fins el 31 de desembre de 2022.

L’origen d’aquesta col·laboració es troba “en un a trucada que em fa Joaquim Sabater, membre d’ACceDE, preguntant-me si el proper estiu vindran a Gavà els infants dels campaments del Sàhara, i en cas que vinguin, si podríem establir alguna mena de col·laboració”, segons ens ha explicat Franco Sozzi, president d’ACAPS Gavà-Viladecans. Tant si venen com si no, a Sozzi li va semblar “una bona idea”, i va proposar a ACCeDe “signar un compromís de col·laboració i fer un pla de treball on constin els objectius i contingut del projecte, així com el calendari”.

Però a més, a Sozzi també va proposar a Sabater “que fessin alguna cosa als campaments de Tindouf, tal i com ho estan fent a Etiòpia, aprofitant la seva experiència i la seva organització”. D’aquí va sorgir una reunió que va tenir lloc a la seu d’ACCeDE i “vam signar un acord voluntari amb un projecte anomenat “Esports per a la salut de la infància del poble sahrauí”, que serà un projecte de caràcter esportiu i soci-sanitari, i neix amb la voluntat de sumar-se al programa “Vacances en pau”, que ACAPS orienta als infants que visiten Gavà i Viladecans”.

En virtut d’aquest acord, “ACceDE organitzaria activitats esportives entre els infants que visitin Gavà i Viladecans dins del programa “Vacances en pau” els mesos de juliol i agost. La intenció és que tinguin una opció de practicar esport aquí juntament amb els infants de Gavà i Viladecans”. Després de demanar els corresponents permisos, la intenció seria que “ACceDe fes als campaments de Tindouf el mateix que fan a Etiòpia, però això ja seria de cara a l’any 2022 i si ho permeten els acords que haurem de fer amb el Front Polisario”.

Sozzi, deixa clar que, tot i que “el projecte acaba de néixer, hi ha bona sintonia entre les persones que l’integrem, hi ha bones intencions, tots tenim aquest esperit humanitari i cooperatiu”. El president d’ACAPS també posa en valor la importància de l’esport “com un vehicle per afrontar problemàtiques d’àmbit social i són prioritats que tots els infants han de tenir”.

De moment és massa aviat per saber si enguany s’haurà de tornar a suspendre o no el programa “Vacances en pau”, tot i que Sozzi no és gaire optimista: “Si la situació sanitària no canvia radicalment, la veritat és que tot fa pensar que aquest any els infants tampoc podran venir a Gavà i Viladecans”.