Acció per a recuperar les dunes de la platja

En el marc de la Jugateca Ambiental, l’Ajuntament de Gavà organitza, un any més, la jornada de retirada d’espècies invasores i residus a les dunes de Gavà que estarà dinamitzada per l’Associació ecologista Els Agulles.

Ajudats per experts, col·laboraran en la retirada de plantes invasores que fan competència a les espècies autòctones dificultant el desenvolupament de l’ecosistema dunar. També s’aprofitarà per retirar tots aquells residus que moltes vegades s’acumulen en aquestes zones.

Les dunes litorals són un ecosistema molt valuós ja que té una presència extremadament reduïda al Mediterrani. El fet de ser un ecosistema propi d’un lloc estret (la franja dels primers metres de la costa), i que el litoral de totes les ribes del nostre mar es troben molt alterades per l’urbanisme i per la pressió del turisme, fan que quedin molt pocs casos de dunes naturals. A més d’una vegetació molt interessant, amb plantes adaptades al sòl sorrenc, la sequedat i l’alta salinitat, s’hi troben multitud d’insectes, alguns rèptils i diferents espècies d’ocells insectívors. Fins i tot s’ha detectat la presència de conills.

L’acció està oberta a tot el qui vulgui participar, les inscripcions es realitzaran el mateix dia en el punt d’informació de la Jugateca Ambiental a partir de les 10 hores.

La Jugatecambiental és una iniciativa del AMB amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gavà que té com a objectiu oferir un espai de joc i experimentació en família al mateix temps que es promou el respecte per l’entorn natural i es posa èmfasi en els valors ambientals de la Platja de Gavà.

El punt de trobada serà l’Avinguda del Mar amb el Passeig Marítim, a davant del mòdul de la Jugateca Ambiental de la Platja de Gavà.