Club Handbol Gavà
Signatura del conveni de col·labvoració entre ACCeDe i el Club Handbol Gavà (Foto: Facebook d'ACCeDE)

El Club Handbol Gavà i l’ONG gavanenca ACCeDE han signat “un acord de col·laboració a llarg termini”, tal i com l’ha definit el president de l’entitat esportiva, Josep Serra. Va ser l’ONG qui va trucar al club per oferir-los aquesta col·laboració seguint una política d’expansió cap a altres esports diferents al basquet, que és d’on ve originalment l’ONG, i que els ha portat recentment a signar acords, per exemple, amb el Club Atletisme Gavà.

L’acord entre l’Handbol Gavà i ACCeDE “planteja crear a Etiòpia, encara en un lloc per definir, una escola d’handbol per potenciar aquest esport”. Aquestes escoles tenen un objectiu clar: “Que els nois d’allà practiquin un esport que no practiquen fins que són grans mentre al mateix temps han d’anar a l’escola i treure uns resultats mínims, i se’ls hi dona un àpat al dia, de manera que reben tota una formació que en molts casos els permetrà fins i tot accedir a estudis universitaris”.

Els membres de l’Handbol Gavà s’encarregaran d’assessorar a la federació etíop per tal que puguin posar en marxa competicions d’aquest esport, i a més també ajudaran “en la formació no només dels jugadors de l’escola, sinó també dels entrenadors”.

És la primera vegada que el Club Handbol Gavà s’incorpora a un projecte solidari d’aquesta envergadura. Segons Serra, “creiem que pot ser un projecte molt enriquidor pels nostres jugadors, entrenadors, i també pels nostres valors de club”. El president destaca la importància d’actuar “en un lloc tan diferent que té una escala de valors tan diferent a l’occidental que tenim aquí, segons la qual li donem importància a moltes coses que són materials que en realitat tenen poca importància. Quan veus aquests països on no hi ha pràcticament de res és un shock important que potencia tots els valors que volem fomentar de l’esport, de solidaritat, de lluita, i de millora”.