La Unió de Cooperadors acollirà, el proper 29 de novembre, l’esdeveniment final del projecte europeu URBACT BioCanteens, una acció de la qual Gavà en forma part des del 2020 i on 18 mesos s’ha treballat per garantir la distribució de menjars escolars sostenibles
La jornada, que té per objectiu mostrar el potencial dels menjadors escolars sostenibles com a vertebradors del territori i com a promotors d’un model d’alimentació més sana i sostenible, estarà presentada i guiada pel periodista expert en nutrició, Adam Martín i arrencarà a les 9.30 hores amb la intervenció de l’alcaldessa Gemma Badia. Tot seguit, es comptarà amb l’exposició d’experiències inspiradores sobre la transició cap a aquest model d’alimentació saludable a les escoles i es comptarà amb la xerrada de la catedràtica de la universitat de Granada i investigadora Marieta Fernández sobre l’exposició de tòxics en la vida quotidiana, incloent-hi l’alimentació.
Aquest esdeveniment està pensat per a centres educatius, associacions de pares i mares i totes aquelles persones, entitats i professionals que tinguin interès en l’àmbit de l’alimentació saludable i accessible per a tothom. Les persones interessades a venir cal que omplim el següent formulari
Què és BioCanteens?
BioCanteens Transfer Network tracta de garantir la distribució de menjars escolars sostenibles a les ciutats participants com una palanca clau per al desenvolupament d’un enfocament agroalimentari local integrat, protegint tant la salut dels ciutadans com el medi ambient. El projecte pretén traslladar les Bones Pràctiques de Mouans-Sartoux en l’àmbit de la restauració col·lectiva escolar, a altres ciutats europees molt compromeses.
La bona pràctica de Mouans-Sartoux es basa en la distribució diària de menjars que són 100% orgàniques i en la seva majoria integrats per productes locals, la reducció dràstica del desaprofitament d’aliments que compensa completament el major cost de canviar a productes orgànics, i l’organització d’activitats educatives específiques per a sensibilitzar els petits sobre l’alimentació sostenible.