Acte del PSC sobre la bretxa salarial
A la trobada, organitzada pel PSC, es va tractar sobre la sitació laboral de les dones

El PSC va a organitzar, ahir a la tarda, a la seu de l’Agrupació Local, una trobada oberta per parlar sobre la situació laboral de les dones, una acte emmarcat en el Dia Internacional de les Dones, que es va commemorar el 8 de març.

Sensi Domínguez, integrant del gabinet jurídic d’UGT i especialitzada en polítiques de dones, va ser la convidada per parlar del tema, especialment centrat en la bretxa salarial. “Vull posar de manifest la discriminació salarial que patim les dones en el món laboral, només per ser dones. La bretxa salarial aglutina totes les discriminacions que patim”, va exposar Domínguez. Amb dades a la mà va remarcar que “precarietat dels contractes fam que el nostre salari sigui menor” i va recordar també que “estem doblement penalitzades, perquè el 99% de les reduccions de jornades per cura de persones dependents i o familiars menors les agafem les dones igual que les excedències. Tota aquesta suma de factors fan que el nostre salari sigui molt més baix i això passa factura al llarg de la nostra vida laboral, de manera que quan arriben les pensions nosaltres cobrem un 37% menys que els homes, al voltant dels 400 euros menys”.

La primera secretaria del PSC de Gavà i alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va assenyalar com una de les causes de la bretxa salarial “les polítiques que en aquesta matèria han estat clarament restrictives” i va fer assegurar que “la reforma laboral que es va fer fa uns anys de l’estatut dels treballadors ha damnificat sobretot a les dones, a més altres polítiques com les retallades a la llei de dependència han condemnat les dones a assumir un segon treball, el de cuidadores però sense que aquest treball per exemple sigui reconegut, sigui remunerat, tinguin dret a cotització”.

Sensi Domínguez també va parlar sobre l’assetjament sexual a la feina “és una de les causes d’abandonament important dels llocs de feina. L’assetjament sexual és el màxim exponent de la violència de gènere en el mercat laboral, no es denuncien ni un 5% dels casos que hi ha. La majoria de dones acaba abandonant el lloc de treball. No es posa suficient èmfasi en la prevenció ni l’abordatge de l’assetjament sexual a les empreses “.