Les dones de Gavà reivindiquen igualtat en una concentració

Pancartes i davantals a l’esquena van ser alguns dels símbols de la concentració

Abans de traslladar-se a la manifestació convocada a Barcelona, més d’un centenar de dones van assistir a la lectura d’un manifest, a càrrec de representants de l’Associació de Dones Clara Campoamor de Gavà. En el manifest les dones van reivindicar “la propietat dels nostres cossos perquè no serveixin de reclam publicitari, volem viure lliures de violències i la importància del treball reproductiu i el treball de cura de les persones” i van denunciar “la precarietat laboral que afecta principalment a les dones no per atzar, sinó per aquest sistema econòmic que tenim el deure de transformar-lo en un sistema ètic”. 

L’alcaldessa, Raquel Sánchez, es va manifestar “molt satisfeta per veure que cada vegada més homes es sumen al nou model de masculinitat” i es va mostrar esperançada en que aquesta jornada “serveixi per reconèixer les coses que hem aconseguit, fites que avui gaudim gràcies a la lluita de moltes generacions de dones”. L’alcaldessa va destacar també “el caràcter reivindicatiu d’aquesta jornada històrica que s’està vivint en el nostre país, l’èxit d’una vaga per dir prou, per aturar-nos i agafar impuls perquè estem vivint un moment de retrocessos”.

Les assistents a la concentració portaven pancartes amb lemes com “Ens volem vives”, “No ens callem”, “No som exclaves”, “Som el crit de les que ja no tenen veu” o “Ni soy histérica ni estoy menstruando”.

Els actes per commemorar el Dia Internacional de la Dona van començar a Gavà a les 12 del migdia a la plaça de l’Ajuntament amb la lectura d’un manifest.

Moltes de les dones assistents van portar un davantal col·locat com una capa, Raquel Sánchez va dir que amb aquest gest “volem donar visibilitat a totes les dones que avui no ens han pogut acompanyar, portem el davantal  a l’esquena col·locat com una capa de super dones que és el que som”.

Finalitzat aquest acte les assistents es van traslladar a la plaça de l’Església per desplaçar-se en autocar a la manifestació convocada a Barcelona.